VIL HA REFORM: Rødt-leder Marie Sneve Martinussen på partiets sommerpressekonferanse i Oslo torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Rødt vil gjøre tannhelse til
en hovedsak i valgkampen

– Rødt vil gjøre 2025 til et tannhelsevalg, sier partileder Marie Sneve Martinussen. Hun vil gjøre tannhelsereform til en av hovedsakene før stortingsvalget.

Publisert Sist oppdatert

– Det trengs en god reform å gå til valg på for å vinne, som Haakon Lie skal ha sagt. Og det er et Colgate-blankt folkekrav at tennene skal behandles som en del av kroppen, sa Rødt-lederen på sin sommerpressekonferanse torsdag.

Hun viste til tall fra SSBs levekårsundersøkelse om at 329.000 nordmenn oppgir at de ikke har råd til å gå til tannlegen.

– Rødt vil få en slutt på at du skal måtte velge mellom strømregningen, tannlegetimen og mat på bordet til familien, sier Martinussen.

Rødt-lederen sier at hun ser fram til utredningen fra det offentlige tannhelseutvalget, som kommer til høsten. De skal utrede hvordan tannhelsen kan likestilles med andre helsetjenester, og vurdere modeller for et egenandelstak.

– Alle skal kunne spise litt smågodt uten å være redd for en kjemperegning fra tannlegen. Tennene er en del av kroppen – selv om de ikke behandles sånn i dag.Powered by Labrador CMS