Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
VIL IKKE STOPPE SYKEHUSPROSESS: - Å stoppe dette nå, vil føre til at folk får dårligere behandling, og det tar lengre tid før vi får nye sykehus, sa statsminister Erna Solberg (H) i Stortinget torsdag. Foto: Skjermdump/nettTV Stortinget

Avviser stans av sykehusprosessen i Oslo

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum ba statsminister Erna Solberg (H) om at regjeringen vurderer sykehussaken i Oslo på nytt.

Publisert: 2020-01-30 — 14.26

Trygve Slagsvold Vedum (Sp) ville i Stortinget torsdag ha svar fra statsministeren om Oslo bystyres vedtak om å stanse sykehusprosessen mens man utreder spørsmålet om Ullevål-drift.  

–  Det nye sykehuset i Oslo har en prislapp på nesten 60 milliarder. Nå har bystyret vedtatt at de ikke ønsker denne storstilte utbyggingen og ikke ønsker denne nedleggingen av Ullevål, sa Vedum.

–  Gjør dét inntrykk på statsministeren? Og vil statsministeren sammen med regjeringen gjøre en ny vurdering når Oslo by ikke lenger ønsker denne utbyggingen?, spurte han.  

–  Spørsmålet er ikke om Oslo skal bygge et nytt sykehus men om hvilken sykehusmodell man skal legge til grunn i Oslo. Den sykehusmodellen som regjeringen har lagt til grunn når de gir tilslutning til finansieringen slik som foretaket (Helse Sør-Øst, journ.anm) har vedtatt, er den modellen som er best for Norge som helhet, og som gir minst sentralisering  av legeårsverk i fremtiden - og mest spredning av kompetanse, svarte statsminister Erna Solberg, blant annet. Hun la til:

–  Alle de andre alternativene bidrar til akkurat det som Vedum ellers snakker så mye om, nemlig mer sentralisering.

–  Vil statsministeren sammen med regjeringen gjøre en ny vurdering når Oslo by ikke ønsker dette?, spurte Vedum.

–  Jeg må si at det å stoppe dette nå, vil føre til at folk får dårligere behandling, og det tar lengre tid før vi får nye sykehus, svarte Solberg, som også sa at dette vil komme til å bety en sentralisering av flere legeårsverk.  Vedum sa videre at han «registrerer at statsministeren ikke vil gå nye runder».

 

 

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Kreftkonferansen

DM Arena The Way Out Of The Pandemic

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!