Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
Det er vedtatt at Ullevål sykehus (bildet) skal legges ned, og at det skal bygges et stort sykehus på Gaustad i Oslo, der Rikshospitalet i dag ligger. Nå ber Oslo Ap, i likhet med Venstre, Rødt, Sp og Sv om at Ullevål-tomtens muligheter for å samle og utvikle virksomhetene i OUS skal utredes. Foto: Vidar Sandnes

Oslo Ap vil utrede Ullevål-alternativ

Både Ap sentralt og Oslo Ap har tidligere uttalt at de ikke ser for seg en utredning av fortsatt bruk av Ullevål sykehus.

Publisert: 2019-03-03 — 11.39

Lørdag vedtok imidlertid et enstemmig Oslo Ap, på sitt program- og nominasjonsmøte, å utrede Ullevål som et alternativ til sykehusutbygging på Gaustad, skriver Aftenposten.

Ap sentralt og Oslo Ap har tidligere avvist forslaget. Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen har vært imot en utredning, og sa nylig til VG at han mener Rødts kamp for utredning setter sykehustilbudet til folk i Oslo-regionen i fare. 

Helsepolitisk talsperson i Ap, Ingvild Kjerkol, sa følgende til Dagens Medisin i februar:

– For å si ja til en utredning må det i så fall komme ny informasjon som vi ikke har i dag - hvis vi skal overbevises om at dette er et bedre regnestykke, som fører oss raskere til målet om nye bygg og økt kapasitet.

Les mer:  – Kun «ny informasjon» kan få Ap til å snu

I februar vedtok Venstre at de vil ha en fullverdig utredning om fortsatt bruk av Ullevål.

Åpen høring tirsdag

Planene for fremtidig sykehusstruktur i Oslo er at det skal være et stort lokalsykehus på Aker, og et sykehus med både nasjonale, regionale og lokale funksjoner på Gaustad.

Det er vedtatt at Ullevål sykehus skal legges ned.

Nylig vedtok imidlertid Helse Sør-Øst at Ullevål skal «belyses» som alternativ lokalisering til Gaustad, med samme virksomhetsinnhold.

Les mer: Nå må OUS-direktøren utrede Ullevål

Senterpartiet, SV og Rødt har fremmet et forslag om at Ullevål-tomtens muligheter for å samle og utvikle virksomhetene i OUS skal utredes. De ber også regjeringen om å prioritere et nytt sykehus på Aker.

Forslaget ble fremmet i oktober. Tirsdag er det åpen høring i Helse- og omsorgskomiteen om saken.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!