Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde

Sykehusstriden i Oslo: Venstre vil utrede Ullevål

– Det er snakk om summer i en størrelsesorden vi neppe kommer til å oppleve igjen når det gjelder sykehus i Norge, sier Venstres Carl-Erik Grimstad. 

Publisert: 2019-02-10 — 16.55 (Oppdatert: 2019-02-10 — 17.01)

Venstre har landsstyremøte i Oslo denne helgen. Søndag vedtok partiet at de vil ha fullverdig utredning om fortsatt bruk av Ullevål.

– Dette er viktig for Venstre fordi Ullevål-alternativet ikke er ferdig utredet. Det er snakk om summer i en størrelsesorden vi neppe kommer til å oppleve igjen når det gjelder sykehus i Norge. Så vi må få snudd alle steiner, sier Venstres helsepolitiske talsperson, Carl-Erik Grimstad, til Dagens Medisin.

– Jeg registrerer også at det er null entusiasme i det faglige miljøet på Ullevål og Gaustad, for bruken av disse 59 milliardene. Det veier veldig tungt.

Det aller tyngste argumentet er knyttet til økonomien i dette, mener han:

– Hvis det er mulig, som noen kalkyler viser; at det er mulig å spare 20 - 30 milliarder på å få lokalene på Ullevål inn i en fremtidig plan, så har vi finansiert et par regjeringskvartaler, en fregatt og et vikingtidsmuseum på toppen av det hele.

Så langt er Venstre eneste regjeringsparti som går inn for en slik utredning.

Og Grimstad sier han er fullt klar over at han er i regjering med tre andre partier:

– Det er ikke Stortinget som skal bestemme hvordan sykehusstrukturen skal se ut, det er det Helse Sør-Øst og departementet som gjør. Men alle stortingspolitikere er klar over at risikoen ved statlige investeringer skal være minst mulig.

Venstre mener også det umiddelbart må legges til rette for et nybygg på Aker – for bydelene Alna, Stovner og Grorud.

Planene for fremtidig sykehusstruktur i Oslo er at det skal være et stort lokalsykehus på Aker, og et sykehus med både nasjonale, regionale og lokale funksjoner på Gaustad.

Det er vedtatt at Ullevål sykehus skal legges ned.

Nylig vedtok imidlertid Helse Sør-Øst at Ullevål skal «belyses» som alternativ lokalisering til Gaustad, med samme virksomhetsinnhold.

Les mer: Nå må OUS-direktøren utrede Ullevål

Senterpartiet, SV og Rødt har fremmet et forslag om at Ullevål-tomtens muligheter for å samle og utvikle virksomhetene i OUS skal utredes. De ber også regjeringen om å prioritere et nytt sykehus på Aker.

Forslaget ble fremmet i oktober. I mars er det åpen høring i Helse- og omsorgskomiteen om saken.

 

 

 

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Lege i Oslo 11.02.2019 12.51.16

  Gaustad-området har fordelen av at det har: - To T-banestasjoner, Ullevål har ingen. T-bane er svært mye mer effektivt når det gjelder å samle kollektivtransport fra hele byen. - Ring 3 er optimalt for transport, spesielt fra hele Sør-Øst, Ullevål har Ring 2 som stadig nedbygges av byrådet. - Allerede nyere sykehusbygg på Rikshospitalet. - Universitetet er på Gaustad. Det er etablert lokaler på Ullevål og en del der som er av nyere, dato, så jeg ser jo at det er dumt å kaste bort. Den største innvendingen er at Gaustad blir for lite. Det er legitim kritikk. Hvorfor de ikke kan ta litt av grøntområdene der er utenfor det jeg kan forstå. Vi ville tjent på at miljøet samles oppe på Gaustad, men bygg det stort nok i det minste

 • Lege 11.02.2019 08.52.11

  Men er det mulig å få til en troverdig utredning av Ullevål med dagens ledelse i OUS? Erikstein har jo fra første stund siktet mot å samle mest mulig av det som er gjevt på Rikshospitalet, og snakket ned alle andre, og gjennomførbare, løsningsforslag. Han kommer vel til å klare å finne innvendinger nok til å stanse andre alternativ. Kanskje bør en se seg om etter en annen i topp-ledelsen i sykehuset. Ledelsen består stort sett av menn som er veldig nære pensjonistenes rekker.

 • OUS ansatt 10.02.2019 19.12.32

  Bra, Grimstad! Endelig noe fornuftig fra Stortinget i denne saken. Dette er en varslet multimilliardskandale, så dette er et helt nødvendig innspill. Hvis man ser bort fra det økonomiske, er det også en varslet pasientskade sak, så her må man revurdere, ref korridorpasienter på Ahus og Kalnes. Forøvrig takk til Sp, Rødt og Oslo FrP som også har skjønt hva dette dreier seg om.

 • Kristin Hovland 10.02.2019 18.09.01

  Bred og god uttalelse fra Venstre, hvor de forskjellige risikoene påpekes. De viser også til usikkerheten som PwC, som ekstern kvalitetssikrer, påpeker: "betydelig usikkerhet til investeringskostnadene og de driftsøkonomiske gevinstene". Ullevål må utredes som et reellt alternativ.

Nyheter fra startsiden

Kreftkonferansen

DM Arena The Way Out Of The Pandemic

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!