VIL VENTE: Olaug Bollestad (KrF) vil ikke konkludere om hvorvidt KrF vil støtte opposisjonen i kravet om at ambulanseflykontrakten må avsuttes. Først vil hun høre hva helseministeren sier i Stortinget neste uke. Arkvifoto. Foto:

KrF: – Høie har det hele og fulle ansvaret

– Helseministeren kan ikke skylde på verken anbudsprosesser eller foretak, sier Olaug Bollestad (KrF).

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Ap, Sp, SV og Rødt  krever en oppsigelse av flyambulanse-avtalen med det svenske selskapet Babcock.

KrF vil foreløpig ikke henge seg med på kravet fra opposisjonen:

Olaug Bollestad, leder av Stortingets helse- og omsorgskomité, vil vente med å konkludere før helseministeren har holdt sin varslede redegjørelse for Stortinget om saken neste uke.

Men Bollestad gjør det klart at hun mener helseminister Bent Høie (H) har det hele og fulle ansvaret for situasjonen:

– Det er uholdbart og ulevelig at beredskapen i Finnmark er så dårlig; et sted hvor sykehusene ikke ligger tett som hagl. Det må være beredskap på transport med personell. Høie kan ikke skylde på verken anbudsprosesser eller foretak. Han har ansvar for at det er likhet for loven i hele landet, sier Bollestad til Dagens Medisin.  

– Vi vil vente med å konkludere til Høie har holdt sin redegjørelse tirsdag, det er rett og rimelig, mener vi.

Etter brudd i forhandlingene mellom Norsk flygerforbund og Babcock Scandinavian Air Ambulance (BSAA) sto flyene til Luftambulansetjenesten HF på bakken i forrige uke på grunn av pilotmangel.

Tirsdag ble det kjent at Luftambulansetjenesten HF får bistand fra Forsvaret for å styrke luftambulanseberedskapen.

Natt til mandag var det ingen ambulansefly i beredskap i hele Finnmark fylke.

Helse Nords styreleder Marianne Telle (49) har fått kritikk for sine roller i tildelingen av milliardkontrakten for ambulansefly. Telle er daglig sjef i rekrutteringsselskapet Bedriftskompetanse i Tromsø som jobber med å hyre piloter og annet personell for vinneren av ambulansefly-kontrakten.

Mandag erklærte hun seg inhabil på grunn av bindingene hun har til Babcock Scandinavian AirAmbulance (BSAA) som administrerende direktør for rekrutteringsbyrået Bedriftkompetanse. Nå er det kjent at selskapet avslutter avtalen med Babcock.

Powered by Labrador CMS