UTREDNING: Styret i Helse Sør-Øst RHF ga denne uken grønt lys til Sykehuset Østfold Kalnes om å utrede nye bygg. Det ble også ja til å utrede eget strålebehandlingstilbud ved Kalnes. Arkivfoto: Vidar Sandnes

Foto:

Ja til forslag om å utrede nye bygg ved Sykehuset Østfold

Styret i Helse Sør-Øst RHF ga denne uken grønt lys til Sykehuset Østfold Kalnes om å utrede nye bygg. Det ble også ja til å utrede eget strålebehandlingstilbud ved Kalnes.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Styret i Helse Sør-Øst RHF har denne uken godkjent forslag om å utrede nye bygg på Kalnes.

– Det er allerede høy utnyttelse på Kalnes, og sykehuset ser ikke flere muligheter til å øke sengekapasiteten gjennom ombygginger av eksisterende bygg. Det er derfor nødvendig å planlegge for nye bygg, uttaler Svein I. Gjedrem, styreleder til Helse Sør-Øst sin egen nettside.

Sykehuset ble opprinnelig planlagt for til sammen 556 senger, fordelt på Kalnes og i Moss. Det ble etablert 107 sengeplasser færre enn dette.

Dagens Medisin har tidligere omtalt evalueringsrapporten av det nye Sykehuset Østfold. Der uttrykte de ansatte at sykehuset er så lite og trangt at det gir utfordringer i arbeidshverdagen. Rapporten viser også at prosjektet ble kuttet med om lag 1,5 milliarder kroner og 10.000 kvadratmeter.

PRIORITERT: – Jeg vil prioritere dette arbeidet og vil avsette ressurser for at planleggingen kan holde et nødvendig tempo, uttaler Terje Rootwelt, administrerende direktør i Helse Sør-Øst. Arkivfoto: Vidar Sandnes.

Les også: – Tok ikke hensyn til tjenestene som skal leveres

Fire sykehusprosjekter kuttet med fem milliarder

– Har ikke fungert så godt som man hadde håpet

Planlegger å utvide sykehuset på Kalnes

– Vil prioritere arbeidet
Terje Rootwelt, administrerende direktør i Helse Sør-Øst, sier arbeidet med prosjektinnramming og videre planer må gjennomføres så raskt det lar seg gjøre.

KORTERE REISEVEI: Svein I. Gjedrem, styreleder i Helse Sør-Øst RHF. Arkivfoto: Vidar Sandnes

– Sykehuset Østfold har allerede store kapasitetsutfordringer. De kortsiktige tiltakene vil ikke være tilstrekkelige. Derfor legges det opp til en stram tidsplan. Jeg vil prioritere dette arbeidet og vil avsette ressurser for at planleggingen kan holde et nødvendig tempo, uttaler Rootwelt. 

Helse Sør-Øst skriver at i forslag til milepælsplan skal ferdig prosjektinnramming behandles i styret for sykehuset, og i styret for Helse Sør-Øst RHF i fjerde kvartal 2022.

Prosjektinnramming er den første planleggingsfasen av et byggeprosjekt og skal beskrive og avgrense hvilke alternativer som skal utredes i konseptfasen.

Strålebehandlingstilbud
Styret i Helse Sør-Øst besluttet i 2016 å etablere nye stråleterapienheter i sykehusområder som ikke har eget strålebehandlingstilbud. Nå er det gitt grønt lys til Sykehuset Østfold Kalnes for å utrede eget strålebehandlingstilbud ved sykehuset.

Et slikt tilbud vil bety at deler av befolkningen i Østfold slipper å reise til Oslo for slik behandling.

– Av hensyn til pasientene er det ønskelig at utbygging av stråleterapikapasitet skjer desentralt, ved at det etableres nye stråleterapisentre i de sykehusområder som i dag ikke har dette tilbudet. Dette gir mange pasienter kortere reisevei, og vil bidra til å motvirke ulikheter i regionen, uttaler styreleder Svein I. Gjedrem.

Powered by Labrador CMS