Nils Kvernmo er konstituert administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal. Onsdag vedtok foretaket å utsette en sammenslåing av fødeavdelingene. Foto: St.Olavs hospital

Utsetter sammenslåing av fødeavdelinger

Som ventet har styret i Helse Møre og Romsdal vedtatt å utsette vedtaket om å slå sammen fødeavdelingene i Molde og Kristiansund.

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Det melder NRK Møre og Romsdal.
Styret sluttet seg dermed til vedtaket slik man hadde forventet.

I styremøtet onsdag ble det også vedtatt at det skal lages en plan for hvordan funksjonsfordelingen mellom sykehusene skal være.

Helse Møre og Romsdal skal gå gjennom faktagrunnlaget for sammenslåingen av fødeavdelingene på nytt. Bakgrunnen er påstander om feil i faktagrunnlaget.

Helseminister Bent Høie (H) ga tirsdag overfor Dagens Medisin et sterkt inntrykk av at han forventet at styret utsetter vedtaket.

Det var i mars at styret vedtok å slå sammen fødeavdelingene, og vedtaket har ført til opprør og uro både internt i foretaket, og blant kommuner og i befolkningen.

I april uttalte derfor tidligere administrerende direktør Espen Remme at han ville fremme sak for styret i mai og der han foreslår utsettelse av sammenslåingen.

Powered by Labrador CMS