Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
Helseministeren holdt innlegg foran Stortinget tirsdag, da bunadsgeriljaen protesterte mot sammenslåing av fødetilbud i Møre og Romsdal. Foto: Anne Grete Storvik

Helseministeren om fødevedtak: – Vil vurdere å gripe inn

Helseministeren sier han «griper inn» om nødvendig.

Publisert: 2019-05-14 — 13.02

EIDSVOLLS PLASS (Dagens Medisin): Helseminister Bent Høie (H) holdt tale foran en solid slump bunadskledde som protesterte mot sammenslåing av fødeavdelingene i Molde og Kristiansund foran Stortinget tirsdag.

Vedtaket som styret i Helse Møre og Romsdal i mars, har ført til store protester og sinne.

Onsdag skal styret avgjøre hvorvidt man skal utsette en sammenslåing, noe helseministeren også viste til i sitt innlegg for de fremmøtte. I forslag til vedtak fra styret heter det at styret slutter seg til en utsettelse av sammenslåing.

Overfor Dagens Medisin går Høie langt i å antyde at dersom styret skulle vedta det motsatte – altså å gå videre med en sammenslåing nå, så vil han gripe inn:

– Jeg har nær kontakt med helseforetaket i denne saken. Styrets beslutning er en del av mitt beslutningsgrunnlag, og jeg vil selvfølgelig se hva de ender opp med i morgen.

– Har du anmodet styret i Helse Møre og Romsdal om å utsette vedtaket?

– Jeg venter på at styret gjør sin selvstendige beslutning og jeg vet hva den nye ledelsen har innstilt som vedtak. Jeg har ikke noe annet inntrykk enn at styret også tenker i samme bane.

– Dersom de skulle vedta det motsatte, vil du da bruke instruksjonsmyndigheten din og gripe inn?

– Jeg vil selvfølgelig vurdere det, og hvis jeg ser behov for det vil jeg gripe inn slik jeg alltid gjør. Jeg venter til konklusjonen i morgen. Jeg følger alltid med på det som skjer i sykehusene, og hvis jeg mener at noe er feil, så har jeg muligheten til å gripe inn. Det gjør jeg når det er nødvendig, sier Høie til Dagens Medisin.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!