VIL HA FLEKSIBILITET: I stortingsbehandlingen av Nasjonal helse- og sykehusplan ble det vedtatt at stedlig ledelse skal være hovedregelen ved norske sykehus. Likevel er det viktig at «helseforetakene har en viss fleksibilitet til å utforme ledelsesmodeller tilpasset lokale behov», ifølge Bent Høie. Foto: Vidar Sandnes

Viktig med lokal fleksibilitet rundt stedlig ledelse, ifølge Høie

Slik svarer helseministeren på spørsmål om å gripe inn og sikre stedlig ledelse ved sykehus.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Samme dag som Stortinget vedtok at stedlig ledelse skulle være hovedregelen ved norske sykehus, vedtok Helse Møre og Romsdal HF å innføre tverrgående ledelse. Det kunne Dagens Medisin melde forrige uke. 

På denne bakgrunnen stilte stortingsrepresentant Kjersti Toppe (Sp) spørsmål om hvorvidt helseminister Bent Høie (H) ville gripe inn mot Helse Møre og Romsdal, og sikre stedlig ledelse ved sykehusene i foretaket.

Nå svarer helseministeren at det er viktig å gi helseforetakene «en viss fleksibilitet til å utforme ledelsesmodeller tilpasset lokale behov». Statsråden svarer ikke på hvorvidt han vil gripe inn for å sikre stedlig ledelse, men forteller at han vil «formidle Stortingets vedtak om dette i foretaksmøtet med de regionale helseforetakene».

«Det er verd å merke seg at forslaget fra Senterpartiet om at ‘Stortinget ber regjeringen pålegge de regionale helseforetakene å innføre stedlig ledelse ved alle sykehus og større sykehusavdelinger, og at stedlig leder skal få ansvar for hele virksomheten med både faglig ansvar, økonomisk ansvar og personalansvar’ ikke fikk tilslutning fra andre av komiteens medlemmer, og ble således ikke vedtatt i Stortinget», skriver Høie i svaret til senterpartipolitikeren.

Powered by Labrador CMS