Tidligere OUS-direktør skal lede forprosjekt til Nye OUS

Siri Hatlen, tidligere sykehusdirektør ved Oslo universitetssykehus (OUS) er tenkt som leder av arbeidet med planleggingen av Nye OUS.  

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

I 2011 trakk Siri Hatlen seg fra jobben som administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus. Arkvifoto.

Dette kom frem på styremøtet til Helse Sør-Øst torsdag. Som Dagens Medisin har skrevet anbefaler Helse Sør-Øst å starte forprosjekt, noe som etter alle solemerker vedtas i torsdagens møte. Dette betyr at den første planleggingen av sykehusene Nye Aker og Nye Rikshospitalet, er ferdig. Sykehusene inngår i det nye storsykehuset.

Det ble torsdag kjent at det er Siri Hatlen som skal ledet prosjektstyret, som skal levere forprosjektrapporten.

Den skal ha detaljer om blant annet utstyr, rom, og løsninger for bygg og teknikk. Rapporten skal også inneholde en overordnet plan for IKT.

Ledet gigantfusjon
Hatlen var direktør ved Oslo universitetssykehus fra 2009 til 2011.

I den perioden ledet hun arbeidet med å fusjonere og integrere Aker sykehus, Rikshospitalet (inkludert Radiumhospitalet) og Ullevål sykehus.
Fusjonsprosjektet var da et av norgeshistoriens største og mest omfattende.

Da Dagens Medisin intervjuet Hatlen etter at hun trakk seg fra OUS-direktørjobben, i juni 2011, ville hun ikke svare på om hun følte seg presset til å gå av på grunn av omstendighetene rundt fusjonen, men sa:
– Det er ikke sånn at ett enkelt spørsmål var avgjørende for beslutningen. Det har vært en krevende prosess over tid med å etablere et omforent bilde av Oslo universitetssykehus på kort og på lang sikt. Det har vært hardt arbeid og mange møtepunkter med styret. Til slutt ble dette samlet en situasjon hvor det var riktig av meg å avtre. Jeg må akseptere at det er ulikt syn. Dette handler verken om 10 eller 17 milliarder kroner, men snarere om hvor raskt det er mulig å omstille driften og hva som skal til for at fusjonen skal lykkes, sa Hatlen den gangen.

Hatlen var også styreleder i det statlige helseforetaket Helse Øst, og var ønsket som styreleder i Helse Sør-Øst, men takket nei.

Dersom forprosjektrapporten blir godkjent, blir det tatt en beslutning om å gå i gang.

Nye Oslo universitetssykehus

  • Nye Radiumhospitalet og Storbylegevakten (som er Oslo kommunes prosjekt, men delvis integrert inn i Nye OUS) er også en del av Nye Oslo universitetssykehus. Disse forprosjektene er ferdige.
  • Det nye regionssykehuset for Oslo skal etter planen være klart i 2030, og prislappen er anslått til rundt 38 milliarder kroner.
  • Ullevål sykehus skal legges ned, og pasientene skal fordeles på det nye sykehuset på Gaustad, på Aker og Radiumhospitalet. Motstanden mot planene har vært svært stor, og har vedvart over år.
  • Blant andre Legeforeningen, Fagforbundet og Norsk sykepleierforbund er kritiske til planene.
  • Slik planene er skal Nye Radiumhospitalet tas i bruk i 2023. Storbylegevakten i 2023 og Nye Rikshospitalet og Nye Aker tas i klinisk bruk i løpet av 2030.
    Ifølge OUS er det uklart når Ny Sikkerhetspsykiatri vil være klart, men 2025 er anslått.
Powered by Labrador CMS