Styreleder i Helse Sør-Øst, Svein Gjedrem, vil si ja til å fortsette planleggingen av nye sykehus.

Foto: Vidar Sandnes

Anbefaler oppstart av forprosjekt for to sykehus

Styret i Helse Sør-Øst anbefaler oppstart av forprosjekt for Nye Aker og Nye Rikshospitalet, som utgjør en del av det planlagte storsykehuset i Oslo.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Neste uke er det styremøte i det regionale helseforetaket, og her vil styret i Helse Sør-Øst som ventet anbefale oppstart av forprosjektet for to sykehus, Nye Aker og Nye Rikshospitalet

I oktober vedtok Oslo universitetssykehus å gå videre med planene for hvordan de to sykehusene, som inngår i det nye storsykehuset i Oslo, skal bli.

At Helse Sør-Øst anbefaler å starte forprosjekt, betyr at den første fasen av planlegging av sykehusene er ferdig.

Forprosjektet skal levere en rapport, med detaljer om blant annet utstyr, rom, og løsninger for bygg og teknikk. Rapporten skal også inneholde en overordnet plan for IKT.

Det skal også opprettes et prosjektstyre, men mandatet er ikke lagt ennå, etter det Dagens Medisin erfarer.

Dersom forprosjektrapporten blir godkjent, blir det tatt en beslutning om å gå i gang.

Nye Oslo universitetssykehus

  • Nye Radiumhospitalet og Storbylegevakten (som er Oslo kommunes prosjekt, men delvis integrert inn i Nye OUS) er også en del av Nye Oslo universitetssykehus. Disse forprosjektene er ferdige.
  • Det nye regionssykehuset for Oslo skal etter planen være klart i 2030, og prislappen er anslått til rundt 38 milliarder kroner.
  • Ullevål sykehus skal legges ned, og det nye sykehuset bygges på Gaustad i Oslo. Motstanden mot planene har vært svært stor, og har vedvart over år.
  • Blant andre Legeforeningen, Fagforbundet og Norsk sykepleierforbund er kritiske til planene.
  • Slik planene er skal Nye Radiumhospitalet tas i bruk i 2023. Storbylegevakten i 2023 og Nye Rikshospitalet og Nye Aker tas i klinisk bruk i løpet av 2030.
    Ifølge OUS er det uklart når Ny Sikkerhetspsykiatri vil være klart, men 2025 er anslått.
Powered by Labrador CMS