– Det handler ikke om milliarder

Siri Hatlen sier at det ikke er 10 eller 17 milliarder kroner som var avgjørende for avgangen som administrerende direktør ved OUS, men hvor raskt en omstilling var mulig – og hva som må til for å lykkes med fusjonen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.


I går gikk Siri Hatlen av som administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus, en avgjørelse hun tok i samråd med styreleder Göran Stiernstedt.
En samlet vurdering
Hun vil ikke svare på Dagens Medisins spørsmål om hun følte seg presset til å gå, men gir følgende kommentar til avgjørelsen:
– Det er ikke sånn at ett enkelt spørsmål var avgjørende for beslutningen. Det har vært en krevende prosess over tid med å etablere et omforent bilde av Oslo universitetssykehus på kort og på lang sikt. Det har vært hardt arbeid og mange møtepunkter med styret. Til slutt ble dette samlet en situasjon hvor det var riktig av meg å avtre. Jeg må akseptere at det er ulikt syn. Dette handler verken om 10 eller 17 milliarder kroner, understreker Hatlen, men snarere om hvor raskt det er mulig å omstille driften og hva som skal til for at fusjonen skal lykkes.
Stolt av organisasjonen
Hatlen roser organisasjonen i det hun betegner som en krevende prosess.
– Jeg er stolt på organisasjonens vegne av det vi har fått til så langt. Slik jeg ser det, har det vært jobbet utrolig hardt fra alle ansatte. Å gi god pasientbehandling samtidig med at det skjer store endringer i organisasjonen, krever mye. Mange forhold har gjort at ledere og ansatte har ytt over evne, sier hun.
Motivasjon viktigst
– Hva vil være viktige kvalifikasjoner for etterfølgeren din?
– Det aller viktigste er å være motivert for oppgaven, slik jeg var da jeg begynte. Dette er en jobb som krever deg døgnet rundt, og da må du virkelig ha lyst på den.
– Tar du selvkritikk for noe du kunne ha gjort annerledes i prosessen?

– Det flere av oss bør ta et felles ansvar for, er prosessen mellom ledelsen, styret og eier, som var vanskelig – og som ikke har vært optimal. Her tar jeg min del av ansvaret, svarer Siri Hatlen.  

Powered by Labrador CMS