Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

Remdesivir, som forøvrig har fått merkenavnet Veklury, fikk nylig en såkalt betinget markedsføringstillatelse i Europa.

Foto: Anders Bayer/OUS

Kunngjorde prisen på remdesivir

Selskapet Gilead Sciences kunngjorde mandag prisen på legemiddelet remdesivir (Veklury).

Publisert: 2020-06-30 — 11.50

I et åpent brev skriver selskapets direktør Daniel O’Day at prisen per dose settes til 390 dollar, og et behandlingsforløp vil dermed koste i overkant av 22 700 kroner.

Selskapet vil tilby samme pris til industrilandene.

I mai anslo Institute for Clinical and Economic Review (ICER) at en «fair» pris for remdesivir ville være 4460 dollar, i overkant av 45.000 kroner, per behandlingsforløp, for å være prissatt korrekt.

En studie publisert i Journal of Virus Eradication i april, fant at remdesivir kan produseres til en kostnad fra èn til 29 dollar.

LES OGSÅ
Mener remdesivir bør vurderes brukt på sykehjem

I studien estimerte forskerne produksjonskostnadene for ni legemidler som anses å være gode kandidater i behandling av Covid-19.

–  Vi vet allerede hvordan vi skal masseprodusere og distribuere rimelige legemidler for å behandle hiv, tuberkulose og malaria. Det er på tide at vi nå gjentar suksesshistoriene når det komme til koronavoriset, men vi må være raskere denne gangen, sier medforfatter av studien, Andrew Hill ved  Liverpool University, til Bloomberg.

Remdesivir fikk nylig en såkalt betinget markedsføringstillatelse i Europa av legemiddelmydigheten EMA for å behandle covid-19.

Godkjenningen ble gitt på bakgrunn av tidlig publiserte data fra studien ACTT-1. En randomisert og placebokontrollert studie ledet av National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) ved det amerikansek helseinstituttet, National Institutes of Health (NIH).

Forskningsfunnene er publisert i New England Journal of Medicine og viser at dem som fikk antiviral behandling hadde mediant fire dager raskere friske fra covid-symptomer.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Post ACTRIMS / ECTRIMS

DM ARENA DIGITAL: Post ACTRIMS / ECTRIMS

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!