Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

PRIS?: ICER anslår at en «fair» pris for remdesivir er 4460 dollar, i overkant av 45.000 kroner, per behandlingsforløp, for å være prissatt korrekt. Legemidlet er imidlertid anslått til å koste fra en til ni dollar å produsere.

Foto: GettyImages

Behandling mot Covid-19: Anslår pris på remdesivir

En «fair» pris på remdesvir anslås til opp mot 4460 dollar.  

Publisert: 2020-05-08 — 08.46


Det antivirale legemiddelet remdesivir, som gis intravenøst, har foreløpig ikke markedsføringstillatelse (MT), og er ikke godkjent til behandling av noen sykdommer i noe land.

Det er flere studier på remdesivir i behandling av Covid-19 i gang, blant annet i Solidarity-studien i regi av WHO, som Norge også deltar i.

 

LES OGSÅ
Haste-vurderer remdesivir for godkjenning i Europa

Legemidlet er nå til hastevurdering hos den europeiske legemiddelmyndigheten EMA, med tanke på å få markedsføringstillatelse i Europa, og dermed også Norge.

Nå har Institute for Clinical and Economic Review (ICER) vurdert en pris på legemidlet.

ICER anslår at en «fair» pris for remdesivir er 4460 dollar, i overkant av 45.000 kroner, per behandlingsforløp, for å være prissatt korrekt, skriver blant andre FiercePharma og danske Dagens Pharma.

ICER er en uavhengig forskningsorganisasjon som analyserer prissetting av legemidler, og evaluerer klinisk og økonomisk verdi for legemidler, tester og nye metoder i helsevesenet.

De har utarbeidet to prismodeller for behandling av Covid-19, i en rapport som kom forrige uke.

De tar forbehold om at de har basert sine funn på foreløpige data, som kan endre seg.

ICER skriver også at selv om selskapet som markedsfører legemidlet, Gilead, setter prisen ned til 1000 dollar per behandlingsforløp, så vil selskapet, teoretisk, likevel kunne tjene én milliard dollar på remdesivir alene i år. En slik pris vil gjøre legemidlet tilgjengelig for flere mennesker i verden.

 
Selskapet gir i dag remdesivir gratis til den amerikanske regjeringen, og vil ifølge FirecePharma fortsette med dette så lenge de kan levere. Det dreier seg om rundt 1,5 millioner doser, ifølge selskapet.

Ikke obligatorisk
Det er ikke er ikke obligatorisk for amerikanske legemiddelselskaper å følge prisanbefalingene fra ICER. I et åpent brev i slutten av mars skriver Gilead-direktør Daniel O’Day at de vil jobbe for å sikre tilgangen til legemidlet.

Business Insider peker på at legemiddelindustrien ofte er kritiske til ICERs prismodeller og mener de er for rigide.

En studie publisert i Journal of Virus Eradication i april, fant at remdesivir kan produseres til en kostnad fra èn til 29 dollar.

I studien har forskerne estimert produksjonskostnadene for ni legemidler som anses å være gode kandidater i behandling av Covid-19.

–  Vi vet allerede hvordan vi skal masseprodusere og distribuere rimelige legemidler for å behandle hiv, tuberkulose og malaria. Det er på tide at vi nå gjentar suksesshistoriene når det komme til koronavoriset, men vi må være raskere denne gangen, sier medforfatter av studien, Andrew Hill ved  Liverpool University, til Bloomberg.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

OSLO KOMMUNE OM OMSTRIDT JOURNALPROSJEKT

Helseråd Robert Steen

– Uaktuelt å forplikte oss ytterligere før vi får svar

DM Arena Digital - Post ASCO

Full åpenhet om verdioverføringer

DMTV_AvtaleVerdioverforinger.jpg

– Viktig at samfunnet kan få innsyn

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!