POSITIVE: - Fylkesmennene forteller at veilederen har blitt godt mottatt, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie onsdag ettermiddag om oppfølgingen av den nye veilederen om karantene.

Foto: Skjermbilde

– Kommunene følger i all hovedsak veilederen

Helse- og omsorgsminister Bent Høie oppgir at de fleste kommuner nå har gått bort fra lokale karanteneregler.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Søndag ble det lansert en ny veileder til kommunene om lokale karanteneregler og innreiserestriksjoner i forbindelse med utbruddet av Covid-19. Det skjedde etter at en rekke kommuner innførte lokale bestemmelser om karantene.

Veilederen ble utarbeidet i samarbeid mellom Helse- og omsorgsdepartementet og arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjonene og NHO-leder Ole Erik Almlid var krass da den ble lagt frem. Almlid var tydelig på at NHO ville kreve lovfesting hvis anmodningene ikke ble fulgt.

På myndighetenes pressekonferanse onsdag ga helse- og omsorgsminister Bent Høie uttrykk for at han mener veilederen har fungert godt.

– Jeg har i dag snakket med fylkesmennene om oppfølgingen av veilederen. Fylkesmennene forteller at veilederen har blitt godt mottatt og at den oppleves som nyttig, ikke minst i samarbeidet mellom kommunene og næringslivet, sa Høie.

– De fleste kommunene har nå gått bort fra lokale karanteneregler. De som fortsatt har det, følger i all hovedsak veilederen vi ble enige om.

Ministeren berømmet kommunene og næringslivet for å ha funnet gode løsninger.

– Kommuner og næringsliv har både tatt hensyn til innbyggernes helse og innbyggernes behov for en jobb i fremtiden, sa Høie.

Folkehelseinstituttet har nå registrert 4.655 smittede i Norge. Det er en økning på 208 siden tirsdag. Det er innmeldt 39 dødsfall.

Powered by Labrador CMS