Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
TIL TJENESTE: Fysioterapeuter er høyt utdannet helsepersonell med medisinskfaglig breddekunnskap, og vi er klare til innsats, heter det i pressemeldingen. Foto: Colorbox

10.000 fysioterapeuter melder seg til koronatjeneste

– Fysioterapeuter er høyt utdannet helsepersonell med medisinskfaglig breddekunnskap, og vi er klare til innsats, sier Gerty Lund, forbundsleder i Norsk Fysioterapeutforbund (NFF).

Publisert: 2020-03-18 — 18.57

 

– Vi kan bidra med alt fra lungefysioterapi, jobbe på legevakt og skadepoliklinikk, samt avlaste fastleger med telefonkonsultasjoner av pasienter med blant annet muskel- og skjelettlidelser, sier Lund i en pressemelding. 

Behovet for helsepersonell er stort, ikke minst siden mange sykehusansatte nå er i karantene. Flere av landets kommuner har bedt helsepersonell om å melde seg til tjeneste.

Gerty Lund, leder Norsk Fysioterapeutforbund

Helseminister Bent Høie roste alle som har meldt seg til tjeneste på en pressekonferanse tidligere onsdag.

– Vi er klare for å delta der helsetjenesten har behov for vår spesifikke, men også for vår generelle helsekompetanse. Fysioterapeuter vil i stor grad være kvalifisert til å hjelpe annet helsepersonell som nå er mer presset, sier Lund. 

NFF skriver i pressemeldingen at det ser ut til å være svært ulik praksis for å varsle behov for bistand fra de ulike kommunene.

– Vi forstår at kommuner har ulikt behov, men vi anbefaler at de som har behov for bistand rydder plass til dette enten på en egen koronaside som vi ser kommunene nå har opprettet, eller på inngangssiden. Dette har vi også gitt innspill om til KS, sier Lund.

Norsk Fysioterapeutforbund understreker at det må være trygt for medlemmene å behandle pasienter.

– Vi er opptatt av at fysioterapeuter ikke skal bidra til å spre smitte. Derfor må kommunene sørge for trygge smitteverntiltak, og for at smittevernutstyr er tilgjengelig for oss i vårt arbeid framover. De må vite hvor de kan hente rett utstyr, hvordan dette skal benyttes, og hvordan det skal behandles etter bruk, sier Lund.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

OSLO KOMMUNE OM OMSTRIDT JOURNALPROSJEKT

Helseråd Robert Steen

– Uaktuelt å forplikte oss ytterligere før vi får svar

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!