Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Fastleger, gener og influensa

Flere norske forskere har vært i ilden med postere på EASD 2019 tirsdag. 

Publisert: 2019-09-17 — 16.40

BARCELONA/EASD (Dagens Medisin): Hva betyr epigenetikk for utvikling av svangerskapsdiabetes? Hvordan følger fastlegene opp pasienter med type 2- diabetes? Blir disse pasientene oftere innlagt på sykehus hvis de får influensa?

Se innslaget over med molekylærbiolog og post doc Gunn-Helen Moen, UIO/Universitetet i Queensland, fastlege og stipendiat Kjersti Nøkleby, UIO ,og lege og stipendiat Paz Lopez-Doriga Ruiz, UIO. De tre forskerne har alle presentert sine studier på EASD, tirsdag.  

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Sven Richard Haugvik 18.09.2019 07.42.36

  Lege

  Apropos influensa. Hva med PANDEMIBEREDSKAPEN nå når Fastlegeordningen (FLO) ligger nede, Bent Høie har kastet bort 2 år i krisebredeskap iflg. K.Toppe, og krisen eskalerer inn i 2020? Faksimile tidsskr. 27.08.2009: "Legeforeningen samarbeider tett med sentrale helsemyndigheter om å gi alle pasienter en best mulig behandling under en pågående pandemi. "- Legene vil ha en utfordrende oppgave -/ Særlig vil fastlegene få et stort ansvar med behandling, rådgivning og informasjon til pasienter og deres pårørende. [ - ]i tillegg til en allerede travel hverdag", sa president Torunn Janbu i 2009. Tiltakene som ble foreslått overfor direktoratet omfattet følgende: * Telefonrådgivning, *Vaksinasjon, *Omprioritering av fastlegenes tilbud til befolkningen, *Særskilt om sykmeldingspraksis og konsekvenser for kapasitet og smittevern, *Styrket personellinnsats i fastlegeordningen. Alt endte i en storstilt DUGNAD fra FLO fordi Legeforeningen - hele tiden - IKKE nådde frem med budskapet fra fastlegene!

Nyheter fra startsiden

Full åpenhet om verdioverføringer

DM Arena Digital - Helseøkonomi

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!