Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde
Helseminister Bent Høie forsikres av Helse Nord om at prosessen rundt Helgelandssykehuset har gått skikkelig for seg.

Høie om Helgelandssykehuset: – Åpen prosess

Helseminister Bent Høie (H) sier prosessen rundt planlegging av nytt sykehus på Helgeland har vært åpen og transparent.

Publisert: 2019-05-16 — 15.31

Ingvild Kjerkol, helsepolitisk talsperson i Ap, ber i et skriftlig spørsmål i Stortinget helseminister Bent Høie (H) redegjøre for hvordan han ser på bekymringsmeldingene fra kommuner i opptaksområdet, og fra tillitsvalgte og ansatte ved Helgelandssykehuset. Bekymringen handler om at sykehusprosessen er uoversiktlig og lite åpen.

– Det har kommet flere bekymringsmeldinger tilknyttet sykehusstrukturen på Helgeland, viser Kjerkol til.

Helseministeren som viser til at planen og utredningen av nye sykehusstruktur på Helgeland har pågått i mange år, forsikrer at prosessen har vært åpen og transparent. Han understreker at moderforetalet Helse Nord RHF har forsikret ham om dette.

I april ble styret i Helse Nord informert om at ansatte og tillitsvalgte ved sykehusene på Helgeland er svært kritiske til hvordan arbeidet med å bestemme hvor det nye sykehuset på Helgeland skal ligge, har vært gjort. De krever prosessen stanset.

Helgeland har i dag tre akuttsykehus.

Det var i desember at en ekstern ressursgruppe, som har vurdert framtidig struktur og lokalisering av Helgelandssykehuset, la frem en rapport der det foreslås ett felles akuttsykehus på Helgeland, og at det nye sykehuset skal ligge i Mo i Rana. I den endelige anbefalingen, som ble lagt frem nå i mars, sto altså forslaget fast.

Bent Høie svarer blant annet følgende til Ap-representant Kjerkol:

– Helse Nord opplyser at Helgelandssykehuset har gjennomført en åpen og transparent prosess hele veien, og har lagt stor vekt på sporbarhet. Alt av innspill og dokumenter er fortløpende offentliggjort på foretakets nettsider. I tillegg er styremøter og styreseminarer der 2025-prosessen har vært på sakskartet vært streamet og gjort tilgjengelig for alle ansatte og innbyggere. Opptakene ligger åpent tilgjengelig på Helgelandssykehusets nettsider slik at det som er sagt og vedtatt er etterprøvbart for alle.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Reidar Schwebs 23.05.2019 10.20.20

  Lege

  Det er helt riktig at styrebehandlingen er åpen og transparent. Men problemet er at bekymringsmeldingene bare tas "til orientering".

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!