Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
– Det gjør vondt og føles nesten kontraproduktivt å kreve det hele stanset og starte på nytt, sier Peter Skrabak, enhetstillitsvalgt for Norsk overlegeforening ved Helgelandssykehuset Mosjøen.

Helse Nord-styret informeres om varsler fra tillitsvalgte

Helse Nord-styret informeres onsdag om varslersaken om Helgelandssykehuset, der tillitsvalgte krever at prosessen med nytt Helgelandssykehus stoppes.

Publisert: 2019-04-23 — 16.21

Onsdag skal styret i Helse Nord RHF behandle et varsel fra 20 tillitsvalgte ved sykehusene på Helgeland. I varselet, som ble sendt tidligere i april, er de svært kritiske til hvordan arbeidet med å bestemme hvor det nye sykehuset på Helgeland skal ligge, har vært gjort.

Les hele brevet fra de tillitsvalgte her

De 20 tillitsvalgte som har signert brevet, jobber ved sykehusene i Mosjøen og i Sandnessjøen.

I brevet, som tidligere er omtalt av NRK Nordland, beskriver de tillitsvalgte flere punkt de er kritiske til i prosessen, blant annet at de mener de ikke har fått nok innflytelse. De krever at hele prosessen stoppes inntil de har fått «reell innflytelse».

Det har vært høy temperatur i landsdelen etter at Helgelandssykehusets ressursgruppe i mars kom med en endelig rapport som foreslår at et nytt sykehus bør plasseres i Mo i Rana, og at sykehusene i Sandnessjøen og Mosjøen legges ned.

Til Dagens Medisin sier Peter Skrabak, som er enhetstillitsvalgt for Norsk overlegeforening ved Helgelandssykehuset Mosjøen, at han var positiv til prosjektet.

– Helgelandssykehuset 2025-prosjektet så lovende ut da vi fikk ny direktør og ekstern ressursgruppe - begge fra utenfor Nordland, antatt uberørt av historiske konfrontasjoner lokalt i Helgeland, sier han og viser til brevets innhold, der det rettes kritikk mot manglende transparens i prosessen.

–  Vi ville ikke avsløre eller skjelle ut noen, men folk har rett til å vite hva som foregår.

–  Det gjør vondt og føles nesten kontraproduktivt å kreve det hele stanset og starte på nytt - men det var uprofesjonelt å legge fram dette arbeidet til styret i Helse Nord.  Forhåpentligvis ville en ny gruppe som faktisk er nøytral, orket å lese høringsuttalelser, og høre på oss. De kunne fort komme til en konklusjon som er mer overbevisende, sier han.

Styreleder Dag Hårstad i Helgelandssykehuset HF sier til Dagens Medisin at dette håndteres som et varsel som han vil kommentere på et senere tidspunkt.

–  Jeg må ta vare på kontradiksjon, habilitet og konfidensialitet her, dette skal skje etter boka.

Helse Nord RHF opplyser at styreleder Renate Larsen i styremøtet vil få en muntlig orientering om hva Helgelandssykehuset, som er ansvarlig for å håndtere varslet, skal gjøre i saken.

Det var i desember at en ekstern ressursgruppe, som har vurdert framtidig struktur og lokalisering av Helgelandssykehuset, la frem en rapport der det foreslås ett felles akuttsykehus på Helgeland, og at det nye sykehuset skal ligge i Mo i Rana. I den endelige anbefalingen, som ble lagt frem nå i mars, sto altså forslaget fast.

 

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Full åpenhet om verdioverføringer

DM Arena Digital - Helseøkonomi

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!