Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
HAR LAGET ALTERNATIV: Gruppen på åtte som står bak rapporten som lanserer et forslag om å bevare Ullevål som en del av fremtidig sykehusstruktur i Oslo, under presentasjonen på mandag. Foto: Anne Hafstad

– Skal studere rapporten grundig

Fagdirektør Jan Frich i Helse Sør-Øst oppgir at RHF-et vil studere den nye rapporten om sykehusutbygging i Oslo grundig. Rødt-leder Bjørnar Moxnes håper helsepolitikerne merker seg rapporten.

Publisert: 2019-04-08 — 13.57
Denne artikkelen er over to år gammel.
DELTOK: Medisinsk fagdirektør Jan Frich i Helse Sør-Øst deltok på presentasjonen av rapporten. Foto: Vidar Sandnes

Mandag la en arbeidsgruppe frem en ny rapport hvor de foreslår et nytt alternativ for sykehusutbyggingen i Oslo, som innebærer gradvis utbygging av Ullevål sykehus og på sikt nedleggelse av Rikshospitalet. På presentasjonen deltok blant andre Jan Frich, fagdirektør for medisin og helsefag i Helse Sør-Øst.

– Jeg syns det er interessant at de presenterer egne tanker. Vi tar med oss rapporten og skal studere den grundig, sier Frich til Dagens Medisin.

– Er det noe spesielt du synes er interessant av det du har fått presentert her i dag?

– De skisserer et alternativ og har helt andre forutsetninger enn det vi har lagt til grunn, så vi må lese rapporten og gå en runde med den.

Kritisk til rekruttering

Under presentasjonen stilte fagdirektøren spørsmål om rekruttering til det nye sykehuset som rapportforfatterne ser for seg på Aker. Forslaget innebærer et kvinne- og barnsenter og traumesenter på Ullevål. Det betyr at man fjerner de 10.000 fødslene ved Aker i året som det i dag legges opp til.

– Har dere tenkt på hvordan man skal bemanne et helt nytt sykehus uten historikk, hvor får man menneskene som skal drive sykehuset fra? Spurte Frich forfatterne bak rapporten.

Initiativtaker Rolf Kåresen sendte spørsmålet i retur til Frich og spurte hvor han skulle finne bemanning til å møte befolkningsøkningen i Oslo, og hevdet at dagens planer ikke dekker opp for utviklingen.

– Skal dere ikke dekke opp de menneskene som kommer til i denne byen med helsepersonell? Sa Kåresen.

– Dere har et underdekningsproblem enten dere bygger et sted eller flere steder, sa Kåresen.

Håper politikerne lytter

Den eneste politiske lederen til stede på møtet, var Bjørnar Moxnes fra Rødt.

– Det er interessant å se de store besparelsene på investeringssiden. 200 millioner årlig på driftssiden er også betydelig, sier Moxnes til Dagens Medisin.

– Ikke minst er det interessant å kunne få realisert Aker som lokalsykehus for Groruddalen raskere, sier Moxnes.

Sammen med Kjersti Toppe (Sp) og Kari Elisabeth Kaski (SV) har han reist et representantforslag i Stortinget om å prioritere arbeidet med Aker som nytt lokalsykehus for Groruddalen og å utrede bruk av Ullevål-tomten.

– Jeg håper de andre partiene vil se grundig på rapporten og ta en god runde før dette landes endelig i Stortinget 29. april, sier Rødt-lederen.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!