Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
FÅR SPARKEN: Leder mister jobben ved Haukeland universitetssjukehus etter seksuell trakassering. Flyfoto: Haukeland universitetssjukehus.

Sykehusleder får sparken etter seksuell trakassering

En mannlig leder på en avdeling på Haukeland universitetssjukehus mister jobben etter seksuell trakassering.

Publisert: 2019-01-11 — 14.44

Mannen ble suspendert etter at to kvinner varslet om seksuell trakassering, slik NRK Hordaland skrev i november i fjor. Arbeidsgiver varslet da grundige undersøkelser av innholdet i varslene. Flere ansatte har blitt intervjuet av personalavdelingen i saken.

Nå har sykehusledelsen ferdigbehandlet saken, og konkludert med at mannen mister jobben. Avdelingen mannen har jobbet på, informeres om dette i dag, melder NRK.

– Vi mottok to varsler mot en av våre ansatte, og har hatt en veldig grundig gjennomgang av saken, der vi har samarbeidet tett med tillitsvalgte. Etter en totalvurdering av alt som har kommet frem i gjennomgangen, har vi konkludert med at vedkommende sies opp, sier personal- og organisasjonsdirektør i Helse Bergen, Odd Andrew Storetvedt, til NRK Hordaland.

Tilbys annen stilling
Mannen har fått tilbud om å jobbe et annet sted på sykehuset i oppsigelsesperioden.

Den oppsagt lederen får bistand fra arbeidstakerorganisasjonen Delta. Til NRK opplyser rådgiver Jonas Riise i Delta at de kan komme til å ta opp kampen juridisk.

– Vi har to ukers frist til å kreve forhandlinger. Den muligheten vil vi de nærmeste ukene vurdere om vi skal benytte oss av, sier rådgiveren, som forteller at mannen opplever avgjørelsen som svært tung.

Få saker
Varsler om seksuell trakassering er relativt sjeldne blant de rundt 12.000 ansatte på Haukeland universitetssjukehus.

I fjor sommer opplyste personal- og organisasjonsdirektør Odd Andrew Storetvedt til Dagens Medisin at Helse Bergen var kjent med tre saker de siste to-tre årene.

– Helse Bergen har med ujevne mellomrom personalsaker knyttet til seksuell trakassering som fører til alvorlige reaksjonsformer med konsekvenser for arbeidsforholdet. Sakene varierer fra kommentarer, «tafsing» og mer alvorlige kroppskrenkelser. Konsekvenser varierer ut fra alvorlighetsgrad, sa Storetvedt da.

Med 18 varsler var St. Olavs det universitetssykehuset som mottok flest varsler om trakassering i 2017.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!