Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Daglig leder i AbbVie Norge, Lena Nymo Helli, er glad for at AbbVie lykkes med sin strategi og vant anbudskonkurransen for betennelsessykdommer.

Daglig leder i AbbVie Norge, Lena Nymo Helli, er glad for at AbbVie lykkes med sin strategi og vant anbudskonkurransen for betennelsessykdommer. Foto: Vidar Sandnes

Tok «storeslem» i legemiddelanbud

AbbVie vant stort i legemiddelanbudet innen betennelsessykdommer.

Annons:

OSLO/HOLMENKOLLEN: Sykehusinnkjøp HFs anbudskonkurranse på hvem som skal levere legemidler på alle områder innen revmatologi, hudsykdommer og mage-tarmsykdom, ble offentliggjort tirsdag.

Legemiddelselskapet AbbVie tok storeslem med sitt legemiddel adalumimab (Humira). Rabatten de tilbød skal etter det Dagens Medisin vet, være på over 80 prosent, som er en av de høyeste rabattene som er gitt.

Ettersom prisene er konfidensielle vil ikke daglig leder i AbbVie, Lena Nymo Helli kommentere størrelsen på rabatten, men hun sier hun selvsagt er svært glad for å vinne.

– Vi har forsket på legemidlet i mer enn 15 år, og det er nå godkjent på 14 indikasjoner hvorav seks på barn. Nå er vi først på listen på alle indikasjonene. Det er vi veldig fornøyd med, sier Helli til Dagens Medisin.

– Hvordan har dere tenkt for å komme opp med en stor nok rabatt til denne konkurransen?

– Når vi skal sette en pris er vi avhengig av individuelle markeder, dynamikk og ulike aktører. Vi har forholdt oss til det norske markedet og aktørene som er her, og gitt et konkurransedyktig tilbud.

– Det er i Norge sterk konkurranse fra biotilsvarende legemidler, som har bidratt sterkt til å senke prisen, hvordan forholder dere dere til det?

– Vi ønsker biotilsvarede legemidler velkommen så lenge effekt og sikkerhet er lik som hos referanseproduktet, sier Helli, som legger til:

– For øvrig er vi glade for at Humira, som er en behandling som pasienten kan gjøre selv hjemme, er på topp i alle terapiomårdene. Det er samfunnsøkonomisk gunstig og rimeligere for helsevesenet, sier hun.

AbbVie vant på alle behandlingsområdene, foruten disse: For Ulcerøs kolitt hos barn og unge er det preparatet infliksimab (Remsima) som er eneste godkjente behandling, og for Systemisk lupus erytematosus (SLE) er det belimumab (Benlysta) som er behandlingen.

Kommentarer

 • t.k 11.01.2019 15.45.59

  Samme medisin på 14 indikasjoner (og så påstår legemiddelfirma at de er så innovative? og bruker så vanvittig mye penger på forskning?) Det er helt OK at samme medisin virker på andre tilstander, har ingen motforestillinger på det, dog er det jo slik det har vært i mange år. Nyvinninger skjer som regel på universitet, mens Me too drugs- altså samme drug ny indikasjon er mest vanlig hos legemiddelfirma, da tjener de best. Fint da at dette etter hvert også gir utslag på prisen (80% rabatt betyr at det er 80% for høy pris i utgangspunktet og viser jo hvor lite det koster å produsere, i og med fortjenesten helt sikkert er stor nok for 20% av "prisen"). Det var dette med villedende priser da.

Nyheter fra startsiden

Helseministeren om IKT-kritikk

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!