Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Artikkelbilde
FORNØYD: Innkjøpsdirektør i Sykehusinnkjøp, Bente Hayes, sier til Dagens Medisin at hun er svært fornøyd med årets forhandlinger. Tirsdag avholder Sykehusinnkjøp seminar i Oslo, der de avslører hvem som er årets vinner av anbudene innen betennelsessykdommer. Foto: Vidar Sandnes

Sparer 500 millioner i medisinutgifter

Sykehusinnkjøp HF har forhandlet frem rabatter som tilsvarer 500 millioner kroner i besparelser på legemiddelinnkjøp.

Publisert: 2019-01-08 — 09.24

OSLO/SCANDIC HOlMENKOLLEN PARK (Dagens Medisin): På årets anbud vil norske sykehus spare 500 millioner kroner  på legemidler innen revmatologi, hudsykdommer og mage-tarmsykdom.

Totalkostnaden på disse legemidlene er på rundt to milliarder kroner, sier professor Tore Kvien til NRK P1, som omtalte saken først.

Innkjøpsdirektør i Divisjon legemidler i Sykehusinnkjøp HF, Bente Hayes, sier til Dagens Medisin at hun er svært fornøyd med årets avtaler med legemiddelselskapene som står bak disse legemidlene.

Sykehusinnkjøp vil offentliggjøre hvem av selskapene som vinner anbudsrunden i tirsdag ettermiddag.

Sykehusinnkjøp står for anskaffelser på vegne av alle sykehus i Norge.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • t.k 11.01.2019 15.38.35

  Det er vel flott at man får reduserte kostnader på medisiner, eller tilsvarende medisiner. Det er i alle fall en god og lettvint måte å spare på. Kunne da sykehusene benytte de sparte midler til å få på plass nødvendige oppdaterte systemer slik at planlegging og logistikk blir bedre (også for pasienten) og sørge for at de som planlegger i sykehus får nødvendig opplæring i planlegging og logistikk så pasienter slipper bruke masse tid på andres dårlige planlegging. Da sparer man også en del. Deretter har man kanskje også penger til å ansette flere ressurser i og med det hele tiden sies det er for få ressurser i sykehusene. Ikke minst bør man se igjennom om rutiner er gode nok, og rapporteringen er overdreven og om man bruker de data det rapporteres på. Penger til overs kan også benyttes til forskning til alles beste. Ikke forskning kun å teste medisiner, men forske på hva som gjør folk frisk(ere)- helst uten eller med så lite medisin som mulig (pga bivirkninger)

 • Emanuel Lasker 09.01.2019 09.33.40

  Spare spare spare! Planere mere effektivt. Jobb smartere. Kortere kø. Registrere alt. Ansette flere til å registrere hva som blir registrert! Bort med sekreteren -spare spare spare. La PAL skrive egne notater, booke ny poliklinisk tid, rydde us rommet, finne pasientens adress og poste brev selv så spares det på lønnsutgifter til tidligere hjelpere.

 • Alfred Brekke 08.01.2019 20.01.30

  Til hvilken pris?? "Tilsvarende" medikament som kan ha langt ifra samme effekt?? Har selv vært langtidssyk og noen av de medisinene som skal ha "påstått"samme effekt hadde heller flere bivirkninger. Norge ligger uheldigvis langt bak enkelte andre land på både medisiner og prosedyrer.... Glad fordi jeg bor i norge grunnet antall sykehusdøgn jeg har, men har til gjengjeld sett flere sider av helsenorge som er langt ifra bra!! Til slutt, all ære til underbemannede sykepleiere som springer føttene av seg!!

 • Roger 08.01.2019 19.54.31

  Dette er noe forbaska tøv. Innkjøpene er basert på anbudsvinner som leverer etter lavest mulig pris. Medisinene er opptil ti år gamle og med masse bivirkninger.

 • Medisinstudent 08.01.2019 14.02.01

  Så bra! Det holder til å dekke 200 nye LIS1-stillinger det da. Bare å sette igang nå, Bent Høie!

 • SVE 08.01.2019 13.01.33

  500 mill ?Da har en vel ikke spart men betalt altfor mye tidlege eller blitt svindla.

 • Skeptiker 08.01.2019 10.47.04

  Vet man at man har spart dette, eller tror man at man har spart dette basert på hva legemiddelfirmaene sier? Vi vet vel ikke hva andre land betaler for samme medisiner? Etterlyser litt mer kritisk info om dette i artikkelen.

 • Lege 08.01.2019 09.57.09

  Da har de jo litt penger til å bruke på seminarer på dyre hoteller.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!