OPPSIKTSVEKKENDE VANSKELIG: Jan Fredrik Andresen, direktør i Statens helsetilsyn, sier det er oppsiktsvekkende at det er så vanskelig å få svar på henvendelser om tilsynssaker fra Universitetssykehuset Nord-Norge. Foto: Vidar Sandnes

Helsetilsynet måtte gi UNN dagsbøter for å få svar

Direktøren i Statens helsetilsyn måtte gi UNN bøter på 10.000 kroner dagen i et forsøk på å få dem til å svare på henvendelser.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Saken er oppdatert 12 august kl 15:49

UNN har ved flere anledninger ikke besvart henvendelser fra tilsynsmyndighetene i tilsynssaker.

Det kommer frem etter at toppledelsen i Helse -og omsorgsdepartementet har grepet inn i situasjonen ved sykehuset.
Les om dette her: UNN-bekymring til topps i HOD – departementsråden griper inn

Administrerende direktør ved UNN, Tor Ingebrigtsen, uttalte fredag at han vil avvente Helse Nords henvendelser før han kommenterer saken ytterligere.
Lørdag sier imidlertid INgebrigtsen til Nordlys i en kommentar til saken, at  han synes det er helt uakseptabelt at henvendelser fra Statens helsetilsyn ikke blir besvart. 

- Her har rutinene våre vært for dårlige. Jeg har først blitt kjent med disse sakene når truslene om tvangsmulkt har kommet. Dette er noe vi har tatt tak i og innskjerpet. For fremtida vil ledelsen bli innvolvert og påse at slike henvendelser blir besvart i henhold til regelverket, sier Ingebrigtsen til Nordlys.

– Oppsiktsvekkende
Som Dagens Medisin skriver, har det årelange høye konfliktnivået ved sykehuset nå havnet på departementsråd Bjørn-Inge Larsens bord. Ett av problemene har vært at UNN ikke svarer på henvendelser fra tilsynsmyndighetene.

Direktøren for Statens helsetilsyn, Jan Fredrik Andresen, sier han sjelden opplever at sykehus ikke besvarer slike henvendelser.

 – Det har vist seg oppsiktsvekkende vanskelig å få svar fra UNN på henvendelser vi gjør til dem.

Tvangsmulkt på 10.000 kroner dagen
– Det er svært sjeldent at sykehus ikke svarer på våre og andre tilsynsmyndigheters henvendelser. Vi har i tilfellene med UNN vært nødt til å varsle tvangsmulkt i form av dagsbøter på 10.000 kroner, da de etter purringer ikke svarer på ulike henvendelser. Dette har vi måttet gjøre i tre saker, sier Andresen til Dagens Medisin.

Powered by Labrador CMS