Sykehuset Østfold HF hadde saksøkt egne ansatte. Nå har retten kommet til at saken avvises.

Foto:

Retten avviste sak mot sykepleiere

Fredrikstad tingrett avviste tirsdag enstemmig søksmålet mot de fire sykepleierne som var saksøkt av Sykehuset Østfold HF.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Tirsdagens rettssak mellom Sykehuset Østfold og de fire sykepleierne som var saksøkt, skulle i utgangspunktet gå i fire dager.

Men tingretten i Fredrikstad avviste enstemmig søksmålet mot de fire spesialsykepleierne, som var saksøkt av sykehuset.

–  Det er gledelig at retten har tatt NSFs påstand til følge og avvist hele saken, sier forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen i en kommentar, ifølge NSF.

Ifølge NRK Oslo og Viken mente Fredrikstad tingrett at sykehusdirektør Hege Gjessing ikke hadde myndighet til å stevne de ansatte, og at det kun er styret som har slik adgang.

Bakgrunnen for saken er at de fire spesialsykepleierne med 75-80 prosent stilling i seksjon nyfødtintensiv, i fjor fremmet krav om fortrinnsrett til del av en ledig fast stilling i seksjonen.

Tvisteløsningsnemnda fattet i desember 2019 vedtak om å gi de fire sykepleiere fortrinnsrett til deler av en ledig stilling.

Ledelsen i Sykehuset Østfold mener avgjørelsen innebærer risiko for et dårligere pasienttilbud: De mener det vil føre til at flere vakter i helg ville mangle bemanning med rett kompetanse. Det ville også bli utfordrende å dekke kvelds- og nattevakter ellers i uken som igjen vil kunne påvirke pasientsikkerheten, ifølge sykehuset selv.

Powered by Labrador CMS