Administrerende direktør Nils Fredrik Wisløff ved Vestre Viken HF. Foto: Vidar Sandnes

Ga sluttpakke etter bedragerisaken i Vestre Viken

Avdelingslederen som fikk skylden for å ha stått bak kodejuks i Vestre Viken, fikk sluttpakke, ifølge NRK.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

NRK Brennpunkt har fått tilgang til en avtale som skal ha blitt skrevet i hemmelighet: I den kommer det fram at avdelingslederen som ble tatt ut av sin jobb etter at det ble kjent for styret at Vestre Viken var anmeldt for grovt bedrageri, skal ha fått en sluttpakke på nær 1,4 millioner kroner.

Når styreleder Torbjørn Almlid får forelagt avtalen i et intervju som ble vist på Dagsrevyen tirsdag, sier han at han legger til grunn at det er gjort gode vurderinger.

Til Dagens Medisin sier Almlid tirsdag kveld at avdelingslederen ikke fikk avtalen på bakgrunn av kode-saken, eller PwCs granskingsrapport, men at årsaken var «interne granskinger knyttet til arbeidsmiljø».

Administrerende direktør Nils Fredrik Wisløff har ikke besvart Dagens Medisins spørsmål om saken tirsdag kveld.

Styreleder Almlid gikk etter at PwC hadde lagt frem granskingsrapporten, langt i å peke på den omtalte avdelingslederen som den eneste skyldige.

Rapporten fra PwC konkluderte med at sykehuset bevisst hadde feilkodet og dermed fått millioner i urettmessig refusjon fra Helfo.

Vestre Viken HF ble ilagt en bot på én million kroner for grov uaktsomhet av politiet. Denne boten har de vedtatt å ikke godta.

Avdelingslederen ved Drammen sykehus var også under etterforskning, men saken ble henlagt i februar.

Det er ett år siden Helfo  anmeldte Vestre Viken for urettmessig bruk av takster ved Avdeling for klinisk patologi i Klinikk for medisinsk diagnostikk i tidsrommet 2011-2017.

Powered by Labrador CMS