Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

HENLA SAK: Politiet har henlagt saken mot den siktede avdelingslederen ved Drammen sykehus, opplyser advokat Andrea Wisløff (innfelt). Men etterforskningen av Vestre Viken HF pågår fortsatt. Mandag var det styremøte i helseforetaket, og PwCs Stig Rune Johnsen la frem granskingsrapporten, som er bestilt av Vestre Viken selv.

HENLA SAK: Politiet har henlagt saken mot den siktede avdelingslederen ved Drammen sykehus, opplyser advokat Andrea Wisløff (innfelt). Men etterforskningen av Vestre Viken HF pågår fortsatt. Mandag var det styremøte i helseforetaket, og PwCs Stig Rune Johnsen la frem granskingsrapporten, som er bestilt av Vestre Viken selv. Foto: Vidar Sandnes / Svensson Nøkleby advokatfirma

Advokat: Politiet har henlagt sak mot avdelingslederen i Vestre Viken

Politiet har henlagt saken mot den siktede avdelingslederen ved Drammen sykehus. Men etterforskningen av sykehuset Vestre Viken HF pågår fortsatt.

Annons:

Samtidig som styrelederen i Vestre Viken HF under styremøtet i Drammen mandag tydelig gjorde det klart at den systematiske feilkodingen ene og alene skyldes handlinger som avdelingslederen ved Avdeling for patologi har gjort - opplyser nå avdelingslederens advokat, Andrea Wisløff, at siktelsen mot vedkommende, er henlagt.

Les mer her: Gransking hevder sykehus har jukset med koding og fått flere millioner i urettmessige refusjoner

– Siktelsen mot avdelingslederen er henlagt, sier Andrea Wisløff til Dagens Medisin mandag ettermiddag.

Les mer: Dette sa styrelederen mandag: - En av våre ansatte har ført alle bak lyset

– Politiet har meddelt oss muntlig at saken er henlagt på koden «intet straffbart forhold bevist». Politiet mener å ha særlig bevis som taler imot at det er begått en straffbar handling. Denne koden brukes veldig sjelden, så det er så så si en renvasking, sier Andrea Wisløff, advokat ved Svensson Nøkleby advokatfirma. 

– For øvrig har vi verken mottatt eller lest rapporten  fra PwC, sier Wisløff til Dagens Medisin.

 Ole Johan Brett, avdelingsleder for leder for økoavsnittet ved tidligere Søndre Buskerud politidistrikt, nå Sør-Øst politidistrikt, fortalte forrige uke til Dagens Medisin at politiet gjerne ville se granskingsrapporten fra PwC, i tillegg til sin egen etterforskning før de konkluderer. Dagens Medisin har forsøkt å få tak i Brett for en kommentar.

Les også: Politiet har foretatt nærmere 30 avhør etter bedrageri-anmeldelse

Kommentarer

 • Che 10.03.2018 01.49.01

  Fasinerende at de unyttige så lett ofrer en vanskelig erstattbar lege-leder for å avlede oss fra sitt eget ansvar. Ledelsesmodellen i sykehusene er rett og slett pervers.

 • Lege i OUS 27.02.2018 12.40.12

  Utrolig stusselig ivaretakelse av avdelingslederen, som ikke på noe tidspunkt har hatt egen vinning i saken. Null backing fra ledelsen i VV, som opptrer så usselt som det er mulig å se for seg

 • DrDyregod 27.02.2018 15.58.56

  Helt enig. Forferdelig behandling av avdelingslederen! Dette er så graverende at "hoder bør rulle" i VV...

 • S.K 27.02.2018 21.22.59

  Lege i OUS avd.leder kollega ser i taket eller later som de ikke ser vedkommende når de møtes. Kjenner de typene livredde for adm.dir og hoffet hans.

 • Kritikkverdig 26.02.2018 18.45.01

  Skadaløst - avdelingen er allerede presset maksimalt, men ledelsen valgte likevel med et blindt øye å ta avdelingssjefen som nå viser seg å være renvasket ut av sin stilling mens saken er under etterforskning. Sier sitt om sykehusledelsen og deres (ned)prioriteringer av allmennhetens helse og sikkerhet.

Nyheter fra startsiden

Tidligere DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!