Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

ANMELDT FOR GROVT BEDRAGERI: Til tross for at Helfo varslet avdelingen så tidlig som 28 april i år, fikk ikke foretaksledelsen vite om politianmeldelsen før 2. oktober, da ledelsen ble invitert til møte med politiet. Arkivfoto.

ANMELDT FOR GROVT BEDRAGERI: Til tross for at Helfo varslet avdelingen så tidlig som 28 april i år, fikk ikke foretaksledelsen vite om politianmeldelsen før 2. oktober, da ledelsen ble invitert til møte med politiet. Arkivfoto.

Politiet har foretatt nær 30 avhør etter bedrageri-anmeldelse

Etterforskningen av Vestre Viken HF kan bli klar mot slutten av januar.

Annons:

Politiet har foretatt nærmere 30 avhør i saken der Vestre Viken HF er anmeldt for grovt bedrageri.

Det forteller Ole-Johan Brett, leder for økoavsnittet ved tidligere Søndre Buskerud politidistrikt, nå Sør-Øst politidistrikt, til Dagens Medisin.

Det var i oktober at det ble kjent at Helfo hadde anmeldt Vestre Viken HF for grovt bedrageri.

Direktør Tove Lisbet Lund i Helfo kontroll sa til Dagens Medisin at de hadde avdekket forhold ved Vestre Viken helseforetak av en slik karakter at det i april ble oversendt anmeldelse til politiet.

 • Helfo mener det er bevisst feilbruk av takster ved Avdeling for klinisk patologi som har utløst urettmessige refusjonsutbetalinger til avdelingen.

 • Helfos beregninger antyder at det kan dreie seg om til sammen over 8 millioner kroner i perioden januar 2011 til september 2016.

 – Vi har tatt opp mot 30 avhør i denne saken, og har et par igjen. I tillegg venter vi på granskingsrapporten som pågår parallelt, sier Ole-Johan Brett.

Han forteller at politiet har hatt møter med blant annet Sykehuspartner for å få kjennskap til systemer og koding.

– Vi regner med at etterforskningen vil være ferdig i løpet av januar. Vi venter også på den eksterne granskingsrapporten, sier Brett til Dagens Medisin.

Konsulentselskapet PwC har fått i oppdrag å undersøke blant annet i hvilken grad gjeldende regelverk for koding ikke er fulgt, og også omfanget av feilkodingen, hvordan den har vært utfør, og hvem som har vært involvert og på hvilken måte.

Fra Vestre Viken HF opplyses det at rapporten forventes i månedsskiftet januar/februar.

Avdelingssjefen ved Avdeling for klinisk patologi er tatt ut av sin stilling mens saken er under etterforskning.

Overfor Dagens Medisin har Legeforeningen tidligere bekreftet at vedkommende får bistand fra dem.

Kommentarer

 • forstå det den som kan 02.01.2018 15.56.07

  Så 30+ intervjuer for 7-8 mill svinn. Man kan nesten forstå desperasjonen til feilkoding for å øke inntektene med den grove kuttekniven som går over land og strand. Hvordan vil da Sykehuspartner/HSØ bli etterforsket for de grove lovbruddene de gjorde, da inkludert forsøk for skyggelegging?

 • peiling 02.01.2018 19.43.00

  Den forstår eg ikke i heile tatt det som og pisse i buksa det er meir avd.direktører og adm.direktører som ikke har peiling på økonomi. En bygger feks. ikke sykkelskur til millioner når en ikke har penger til pasientbehandling.

Nyheter fra startsiden

Fastlegeoppgjøret

– Useriøst av Høie

Brudd i forhandlingene om normaltariffen

KS oppfordrer kommunene til dialog med fastlegene2

Seksuelle minoriteter

WHO friskmelder fetisjister

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!