
COVID-19: Viruset SARS-CoV-2 ble først oppdaget hos personer som hadde vært på et marked i Wuhan, ettersom de første kjente tilfellene stammer fra millionbyen i Hubei-provinsen i Kina.
Foto: Getty Images50 prosent økning i rapporterte dødsfall i Wuhan
Kinesiske myndigheter oppjusterer dødstallet med omtrent 50 prosent i byen hvor utbruddet av pandemien Covid-19 ble kjent.
Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.
Flere nyhetsmedier har omtalt saken i dag.
NRK melder at antall døde i Wuhan økte med 1.290 etter at lokale myndigheter gjennomgikk hvor mange som har dødd av viruset i den kinesiske storbyen.
Det var i Wuhan at SARS-CoV-2 først ble oppdaget, i desember 2019.
Det samlede tallet på døde i byen er nå på 3.869.
Ifølge nyhetsbyrået Reuters lå tallet torsdag på 2.579.
I hele Kina er det fredag rapportert om 4.632 dødsfall, ifølge Worldometers.info.
Dersom du skulle lese denne artikkelen ved et senere tidspunkt, kan du finne oppdatert statistikk på Worldometers.info, eller på John Hopkins University sitt koronakart.
Innsatsgruppe
VG siterer i dag The Guardian på at en egen innsatsgruppe, Wuhan prevention and control taskforce, har gransket dødstallene i Wuhan.
Årsaken til forsinket rapportering er blant annet at tall på pasienter som ikke døde på sykehuset har kommet inn for sent, i tillegg til at det har tatt tid å samle inn informasjon fra private sykehus.
Virkelighetsbilde?
Reuters omtaler at revisjonen av dødstallene i Wuhan faller inn i et virkelighetsbilde hvor flere fryktet det var flere døde enn det ble rapportert om i Kina. Blant annet etter at man så bilder av familiemedlemmer som sto i kø for å hente aske fra krematorier.
Nyhetsbyrået siterer en uidentifisert myndighetsperson fra Wuhan som uttalte på kringkasteren CGTN, at flere sykehus ikke fikk rapportert inn tilstrekkelig til myndighetene tidlig i epidemien.
Bloomberg er blant mediene som har omtalt massive bestillinger og leveranser av urner til begravelsesbyråer i Kina.
Allmennkringkasteren i USA, NPR, melder om restriksjoner på hvordan innbyggere i millionbyen får lov til å hente urner og besøke kirkegårder. Dette er også omtalt i en lengre reportasje i Financial Times.