NY VARIANT: Men dansk forsker maner enn så lenge til ro.

Foto: Getty Images

Ny variant oppdaget i Danmark – også påvist i Norge

Virusvarianten ble først oppdaget i Colombia.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

En ny variant av coronaviruset er påvist i Danmark, melder Berlingske. Varianten ble først påvist i Colombia, og det er ifølge avisen noen tegn på at den kan være mer smittsom enn deltavarianten.

Varianten har foreløpig betegnelsen AY. 3 og B. 1.621 og ble først påvist i Colombia. Berlingske skriver at det er noen tegn på at den kan være mer smittsom enn deltavarianten.

De skriver videre at en dansk ekspert foreløpig maner til ro. FHI sier at det ikke er en bekymringsvariant med stor utbredelse så langt, skriver VG.

– B.1.621 har vi hatt enkelte tilfeller av, men er ikke en bekymringsvariant med stor utbredelse så langt, sier Karoline Bragstad, seksjonsleder for influensa og annen luftsmitte, til ABC Nyheter.

Videre forteller Bragstad avisen at det per nå ikke ser ut til det finnes virus med undergruppe AY.3 i Norge i skrivende stund.

– Siden dette undergrupperingssystemet av delta tydeligvis ikke er helt robust ennå og har vært liten til ingen betydning så forholder vi oss ikke til disse ennå og alle kategoriseres som deltavirus. Isteden følges det mer med på hvilke mutasjonsendringer som oppstår i de forskjellige deltavirusene, sier hun.

Powered by Labrador CMS