Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

"IKKE VANSKELIG": - Dette er ikke vanskeligere enn at man kunne satt i gang en revisjon av prioriteringsveilederne slik at disse i større grad blir i samsvar med krav til ventetider i oppdrag og bestilling, sier Hilde Myhren, medisinsk direktør ved OUS.

Foto: Arkivfoto

Ventetider i psykisk helse: – Veilederen er ikke i samsvar med kravene

–  Vi har satt fingeren på noe som jeg tror alle synes er vanskelig, at veilederne ikke er i samsvar med krav til ventetider,  sier Hilde Myhren, medisinsk direktør ved Oslo universitetssykehus.

Publisert: 2021-03-25 — 13.34

Som Dagens Medisin skriver, har Oslo universitetssykehus (OUS) og fagfolkene ved barne- og ungdomspsykiatriske avdeling (BUP)  fått beskjed av Helse Sør-Øst om at det er de politiske føringene som gjelder når det kommer til ventetider for barn og unge. Dette vil ramme pasientbehandlingen, mener de.

De mener de står i skvis mellom politiske føringer og faglige råd.  

LES OGSÅ
Ventetider: Må følge politiske føringer foran faglige råd

Hilde Myhren, som er medisinsk direktør ved Oslo universitetssykehus, sier til Dagens Medisin at de la frem saken for Helse Sør-Øst, med mål om at moderforetaket kunne ta dette videre med Helsedirektoratet og Helse og omsorgsdepartementet.

– Vi har satt fingeren på noe som jeg tror alle synes er vanskelig, at veilederne ikke er i samsvar med krav til ventetider, sier Myhren.

– Helsemyndighetene ved Helsedirektoratet ber oss bruke prioriteringsveilederne, blant annet for å redusere unødig variasjon. Veilederne er god støtte i vurderingen for våre klinikere og det er godt innarbeidet å bruke disse i OUS. Dette er ikke vanskeligere enn at man kunne satt i gang en revisjon av prioriteringsveilederne slik at disse i større grad blir i samsvar med krav til ventetider i oppdrag og bestilling, sier Myhren.

– Det er ingen tvil om at vi skal følge oppdraget fra politikerne, som går ut på at pasientene skal få raskere hjelp. Dette er et opplevd behov i befolkningen som vi skal komme i møte. Så da er det uheldig at prioriteringsveilederne ikke er i større samsvar med forventningen til befolkningen og oppdraget fra departementet.

 

 

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

OMRÅDEGJENNOMGANG AV LEGEMIDLER PÅ BLÅRESEPT

DM Arena The Way Out Of The Pandemic

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!