Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

SPENT: – Vi ser frem til å arbeide sammen med Utenriksdepartementet og bidra til å møte globale utfordringer med kunnskap som virkemiddel, sier direktør Camilla Stoltenberg ved FHI. 

Foto: Vidar Sandnes

Vant anbud på rammeavtale med Utenriksdepartementet

Folkehelseinstituttet (FHI) har vunnet anbud om en rammeavtale for å tilby forskning og analyser av utvikling innen global helse med UD.

Publisert: 2021-03-04 — 13.59

Utenriksdepartementet skriver i en pressemelding at oppgavene spenner vidt, fra utarbeiding av utredninger og analyser til å arrangere og delta i konferanser og workshops.

Christian Michelsens Institutte i samarbeid med Universitetet i Bergen kom på annen plass, og at Institutt for fredsforskning kom på tredje plass. Disse vil også bli tildelt oppdrag.

– Global helse har lenge vært et satsingsområde for utenrikstjenesten, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (Krf) i pressemeldingen. 

Viktige områder
Ulstein viser til FHI demonstrerer overbevisende helsefaglig styrke og bred kompetanse innenfor tradisjonelle og prioriterte områder for norsk helsebistand, og nevner:

·      mødre- og barnehelse

SATSING: – Global helse har lenge vært et satsingsområde for utenrikstjenesten, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) .

Foto: UD

·      seksuell- og reproduktiv helse

·      smittsomme sykdommer

·      ikke-smittsomme sykdommer

·      styrking av helsesystemer

·      pandemier

·      klimaendringer

·      ernæring

·      helseøkonomi

·      utvikling av digital teknologi.

 

– De viser også til behov for innsats på nye, fremvoksende områder, og de har erfaring med målrettet formidling til ulike aktører, inkludert i lav- og mellominntektsland, sier Ulstein.

Første avtale med UD
Folkehelseinstituttet (FHI) har fra før av avtaler med Direktoratet for utviklingssamarbeid (Norad). Avtalen er den første rammeavtalen FHI inngår med Utenriksdepartementet (UD) innen forskning og utvikling, heter det i pressemeldingen.

– Dette er svært gledelig for oss. Vi ser frem til å arbeide sammen med Utenriksdepartementet og bidra til å møte globale utfordringer med kunnskap som virkemiddel. Koronapandemien bekrefter at helse og utenrikspolitikk er tett sammenvevd, sier direktør Camilla Stoltenberg ved FHI. 

Utenriksdepartementet opplyser til Dagens Medisin at de totalt sett fikk inn 37 søknader på rammene som de utlyste. Til den omtalte rammeavtalen fikk de totalt fem søkere, og FHI ble vurdert til høyest skår.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

OMRÅDEGJENNOMGANG AV LEGEMIDLER PÅ BLÅRESEPT

DM Arena The Way Out Of The Pandemic

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!