Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

VIKTIG: Leder Stein Olav Skrøvseth ved Nasjonalt senter for e-helseforskning og WHO-koordinator ved senteret, Lene Lundberg, mener at internasjonalt samarbeid i helsespørsmål er enda mer viktig enn før.

Foto: pressefoto

Fortsetter samarbeid med WHO om e-helse

Nasjonalt senter for e-helseforskning har fornyet sitt samarbeid med Verdens helseorganisasjon (WHO).

Publisert: 2020-11-24 — 06.00

– Vi er fornøyde med å ha fornyet vår samarbeidsavtale med WHO. Nå er vi inne i vårt 18. år som et WHO-samarbeidssenter innen e-helse og telemedisin, sier leder Stein Olav Skrøvseth ved Nasjonalt senter for e-helseforskning i en pressemelding.

Skrøvseth og WHO-koordinator ved senteret, Lene Lundberg, mener at internasjonalt samarbeid i helsespørsmål er enda mer viktig enn før.  

– Koronapandemien har gjort det tydelig at det trengs en fortsatt satsing på teknologi i helse, og at gode systemer må utvikles og evalueres. Universell helsedekning for alle er et mål som fortsatt ikke er nådd, sier de videre.

To år
Lundberg tok over som koordinator for WHO-samarbeidet i vår.

– Den nye avtalen med WHO ble inngått i høst og gjelder for to år. Vi er som alle preget av koronasituasjonen, slik at vi ikke reiser og vi gjennomfører færre fysiske møter enn vanlig. Men forskningen går sin gang og vi kommer til å bidra med ny kunnskap om hvordan teknologi er nyttig for organisasjoner og innbyggere, sier Lundberg.     

For å hindre at helsetjenesten knekker sammen trengs teknologi som kan hjelpe oss til å forebygge smitte.
Lene Lundberg, WHO-koordinator

Hun viser til at koronapandemien har presset helsesystemene i mange land til det ytterste. 

– I folkerike områder er sykehuskapasiteten sprengt, og de har kritisk mangel på helsepersonell. I helsesektoren ble for eksempel videomøter helt nødvendig for å kunne snakke med pasienter og kolleger og for å følge opp pasientene. 

– For å hindre at helsetjenesten knekker sammen trengs teknologi som kan hjelpe oss til å forebygge smitte. Det gjøres blant annet med elektronisk smittesporing i mobilapper. 

Takker for samarbeid
Senteret underskrev sin første avtale med Verdens helseorganisasjon i 2002. 

– Vår samarbeidsavtale med Nasjonalt senter for e-helseforskning gir oss verdifull innsikt som kommer de 53 medlemslandene i Europa-regionen til gode. De fortsetter å være en god partner for WHO og vi setter pris på deres ekspertise. Jeg vil takke Nasjonalt senter for e-helseforskning og norske myndigheter for deres urokkelige støtte for å få til digitalisering i helsetjenestene, sier Clayton Hamilton, som er koordinator for WHOs satsing “Digital Health Flagship” i Europa, ifølge pressemeldingen.   

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

KOMMUNELEGER VARSLER OM HØYT ARBEIDSPRESS

Bilde av Carl Magnus Jensen, kommuneoverlege i Eidsvoll og Hurdal

Kommunelege: – Det har blitt mange tøffe samtaler

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!