Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

ÅRETS FINNMARKSLEGE: Årets Finnmarkslege er en allmennlege med faglig autoritet, som utviser trygghet i sitt virke. Slik beskrives fastlege og komuneoverlege Mona Elizabeth Svanqvist Søndenå.

Foto: privat

– Engasjert og uredd vaktbikkje

Torsdag kveld ble prisen for Årets Finnmarkslege kåret. Den gikk til fastlege og kommuneoverlege Mona Elizabeth Svanqvist Søndenå, som beskrives som en engasjert og uredd vaktbikkje hver gang «Oslo-baserte tiltak» volder bry i nord. 

Publisert: 2020-11-20 — 15.24

Torsdag kveld ble prisen for Årets Finnmarkslege kåret. Den gikk til fastlege og kommuneoverlege Mona Elizabeth Svanqvist Søndenå.

Prisen ble delt ut i forbindelse med årsmøtet til Finnmark legeforening.

Søndenå får prisen for «sitt meget imponerende engasjement» som lege i Finnmark gjennom 40 år, skriver Finnmark legeforening i en pressemelding.

Enorm arbeidskapasitet
Det trekkes også frem at Søndenå har evnet å jobbe som kommuneovelege i Sør-Varanger, som er en av Finnmarks største kommuner, samtidig som hun har vært fastlege med en pasientliste på 900.

I tillegg har hun opp gjennom årene påtatt seg veilederansvar for studenter fra første til femte studieår og for turnusleger, til sammen langt over 100 stykker.

– Årets Finnmarkslege er en allmennlege med faglig autoritet, som utviser trygghet i sitt virke. Hun kan opptre bestemt og avgrensende, med et tydelig kroppsspråk, når situasjonen krever det – og innehar en god dose klokskap og menneskekunnskap. Fremfor alt kjennetegnes hun av å være en lege som har mye omsorg for de rundt seg, både for sine pasienter, og sine medarbeidere, skriver de videre.

Vaktbikkje
Men det er ikke bare den enorme arbeidskapasiteten Søndenå får prisen for. Hun har også markert seg langt utenfor sitt legevirke i Sør-Varanger kommune, gjennom deltakelse i en rekke verv og funksjoner i den regionale styringen av helsetjenestene i Nord. Hun var leder i Finnmark legeforening allerede på 90-tallet. Hun var i en årrekke styremedlem i Helse Nord og senere i Helse Finnmark og Finnmarkssykehuset. Og hun har vært styremedlem i Norsk Helsenett.

– Av kolleger har årets Finnmarkslege blitt betegnet som en engasjert og uredd vaktbikkje overfor nasjonale helsemyndigheter hver gang «Oslo-baserte tiltak» volder bry i nord. Likevel har hun klart å være en respektert stemme det lyttes til – også i Oslo.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

KOMMUNELEGER VARSLER OM HØYT ARBEIDSPRESS

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!