NY LEDER: Hans-Christian Åsheim i biomedisin-laboratoriet ved Høyskolen Kristiania. Han blir både dekan ved School of Health Sciences og professor i immunologi.

Foto: Jonatan Arvid Quintero

Tar over som helsedekan ved Høyskolen Kristiania

Hans-Christian Åsheim blir dekan for School of Health Sciences ved Høyskolen Kristiania.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Åsheim er i dag leder ved Institutt for oral biologi ved Universitetet i Oslo (UiO). Fra 1. februar 2021 overtar han stillingen som dekan ved School of Health Sciences ved Høyskolen Kristiania.

– Høyskolen Kristiania er et spennende sted. Her skjer det mye utviklingsarbeid, de har høye ambisjoner og mye energi. Det er mange flinke mennesker som jobber der. Jeg er veldig opptatt av dette samfunnsoppdraget med å utdanne gode kandidater til arbeidslivet, sier Åsheim i en pressemelding.

Den nyansatte dekanen er cand. scient fra Biologisk Institutt ved UiO, og dr. philos fra Det Medisinske Fakultet. Han har erfaring som instituttleder både ved UiO og Høyskolen i Oslo og Akershus, samt ledet en forskningsgruppe ved Radiumhospitalet og Ullevål sykehus.

Han blir også professor i immunologi ved Høyskolen Kristiania.

– Åsheim har solid erfaring både som forsker, leder og underviser. Hans brede kompetanse innen helsevitenskap vil være viktig i arbeidet med å bygge Norges første uavhengige universitet, uttaler rektor Arne H. Krumsvik ved Høyskolen Kristiania.

Helsevitenskap har de siste årene vært et satsningsområde for høyskolen. Stillingen som dekan for helsefag ble opprettet i 2019 og høyskolen ansatte da Kristin Vinje. Vinje gikk i september i år over til stillingen som administrerende direktør for NOKUT. 

Powered by Labrador CMS