FÆRRE: 52 prosent sa ja til å installere Smitteappen i April. Nå sier 41 prosent ja, ifølge Norsk koronamonitor. 

Foto:

Norsk koronamonitor: Fire av ti sier nei til ny smitteapp

Opinions koronamonitor har spurt over tusen nordmenn om de vil installere en ny smitteapp. 40 prosent sier nei.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Analysebyrået Opinion publiserte resultatene av sin siste spørreundersøkelse i utført av Norsk koronamonitor på sine nettsider i dag.

De har spurt 1.365 personer om følgende: Myndighetene har besluttet å utvikle en ny smittesporings-app, basert på det internasjonale rammeverket og teknologien fra Apple og Google. Tror du at du vil ta denne appen i bruk på mobilen din?

Her har 41 prosent svart ja, og 40 prosent svart nei. Resten svarte at de vet ikke.

– Nordmenn avviser ikke et nytt forsøk på en smittesporingsapp. Prosess, personvern, produkt, samt pandemi vil nok avgjøre, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion i en pressemelding på opinion sine nettsider.

Ifølge Norsk koronamonitor er dette en nedgang.

52 prosent sa ja i April
Da Opinion gjorde den første målingen om appen i April i år, sa 52 prosent at de trodde de ville installere appen.

BEHOV FOR DEKNING: Fredrik Syversen, konstituert administrerende direktør i IKT-Norge, synes 41 prosent som sier ja, er lavt. Foto: IKT-Norge

Clausen viser til at interessen for den planlagte Apple / Google-appen er lavere enn ved tilsvarende målinger av Smittestopp.

– Tatt i betraktning av at Norge i dag ikke er like koronapreget som i april og at første app-forsøk strandet, fremstår disse tallene nok oppløftende for appens del, sier Clausen.

Ifølge koronamonitoren ligger interessen for den nye appen omtrent 10 prosentpoeng bak tilsvarende målinger for Smittestopp.

De skriver også at det er lenge før appen lanseres og smittesituasjonen mot slutten av året vil også ha noe å si.

– Lavt
Fredrik Syversen, konstituert administrerende direktør i IKT-Norge, synes 41 prosent som sier ja, er lavt.

– Men ikke overraskende. Jeg tror dette er preget av all støyen, og at folk ikke har tillitt til at dette blir bra, sier Syversen til Dagens Medisin.

– Appen trenger opp mot 60 prosent for at dette skal fungere tilfredsstillende. Men det er en liten joker. I utgangspunktet kan FHI legge opp til at de bruker den innebygde løsningen som nå ligger i mange av telefonene. Alle trenger i praksis ikke å ha installert Folkehelseinstituttet sin app. Man kan få tilgang til smittesporingsfunksjonen bare ved å skru på smittesporing i kontrollsenteret i nye OS-versjoner av iOS og Android. Det kan nok øke smittesporingen betraktelig. Denne informasjonen kan FHI også få tilgang til.

Syversen viser til at en slik funksjonalitet kun vil måtte skrus på i telefonen.

Powered by Labrador CMS