SMITTET: En ansatt som er tilknyttet intensivavdelingen ved Stavanger universitetssjukehus (SUS), fikk påvist covid-19 mandag 28. september.

Foto: Espen Mills

SUS-ansatt koronasmittet: Utsetter operasjoner

En ansatt på intensivavdelingen på Stavanger universitetssykehus (SUS) har testet positivt på koronaviruset. Sykehuset er nå i gul beredskap og alle planlagte operasjoner er utsatt.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Den ansatte som er bekreftet smittet var på jobb torsdag og fredag i forrige uke. Sykehuset jobber nå med smittesporing for å avklare hvem som må testes.

Syv medarbeidere fra intensivavdelingen og postoperativ avdeling er i karantene per tirsdag morgen på grunn av at de er definert som nærkontakter av den bekreftet smittede.

Sykehuset har satt i gang nødvendige tiltak for karantene og smitteoppsporing - og jobber med å håndtere driften. Nærkontakter er satt i karantene og testes. Alle pasienter og medarbeidere som er berørt, vil få nærmere beskjed fra sykehuset, skriver SUS på sine hjemmesider.

Det skal være snakk om totalt 130 ansatte som skal testes. 

Sykehuset melder videre at planlagte operasjoner er inntil videre er utsatt.

Sykehuset har også omdirigert strømmen med kritisk syke øyeblikkelig-hjelp-pasienter som trenger intensivbehandling. Disse sendes til Haukeland sykehus i Bergen og Haugesund sykehus, skriver NRK.

Beredskapsnivået er endret fra grønt til gult.

SUS ber alle som har planlagt et besøk den nærmeste tida, om å vurdere om det er nødvendig.

Powered by Labrador CMS