Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Arbeidserfaring i studietiden

Studenter ved profesjonsstudiet i psykologi starter med klinisk praksis sent i studiet. En forutsetning for tidligere klinisk praksis er at studenter søker egen arbeidserfaring – og at arbeidsplasser tilbyr dette.

Publisert: 2020-09-01 — 05.20

Linda Malm

UNGE STEMMER-KOMMENTAREN: Linda Malm, student ved profesjonsstudiet i psykologi, Universitetet i Tromsø (UiT)

DA JEG AVSLUTTET mitt tredje år ved profesjonsstudiet i psykologi, fikk jeg drømmesommerjobben. Jeg fikk jobbe som psykologstudent i døgnavdelingen ved UNN HF Russeksjon Narvik (Nordlandsklinikken). Jeg hadde ennå ikke hatt klinisk praksisarbeid i studiet, så dette var en strålende mulighet til å få litt erfaring før fjerdeårspraksisen ble sparket i gang.

Det var svært givende å få være en del av arbeidsgruppen. Psykologen ved avdelingen fant pasienter som var egnet for en uerfaren psykologstudent, og jeg fikk god oppfølging og hjelp hele veien.

GODE ERFARINGER. Arbeidserfaringen herfra var til god hjelp da praksisen på studiet startet opp påfølgende høst. Jeg følte at jeg ikke sto på bar bakke.

I løpet av sommerjobben ved Nordlandsklinikken fikk jeg være med på tverrfaglige behandlingsmøter, delta i mindre arbeidsgrupper om særskilte pasienter og ha egne samtaler med pasienter. Jeg fikk også øve meg på å bruke diagnostiske verktøy i kliniske situasjoner og å vurdere pasienters kognitive funksjon. Ikke minst fikk jeg være en del av et større arbeidsmiljø og så verdien av tverrfagligheten i avdelingen.

SOMMERJOBB FOR UERFARNE. Disse erfaringene ville jeg aldri ha vært foruten, og jeg tror at flere av mine medstudenter ville ha satt pris på en lignende arbeidserfaring så tidlig i karrieren.

Det kan lønne seg for alle arbeidsplasser å satse på studenter

Da mine medstudenter fikk høre om sommerjobben min, var de veldig imponert. Ikke over meg og min innsats, men over at dette var en mulig sommerjobb for en som ikke var kommet lenger i studiet. Dette var også jeg imponert over. Tidligere hadde jeg ikke hørt om noen som hadde fått en slik jobb. Så vidt jeg vet, har ingen andre arbeidsplasser i Nord-Norge ansatt studenter med lite erfaring i slike stillinger – og latt dem få prøve seg.

GUNSTIG FOR FLERE. Denne typen stillinger er ikke bare gunstig for studentene, men også for arbeidsplassene som våger å tilby dem. Først og fremst er det gunstig for rekruttering ettersom kjennskap til en arbeidsplass og de ansatte kan være avgjørende for å søke jobb etter endt utdanning. Utover dette kan studentene ta seg av enkle, men samtidig tidkrevende arbeidsoppgaver, og dermed frigjøre tid for psykologene.

Jeg vil med dette oppfordre studenter til å ta kontakt med ulike arbeidsplasser og be om en sommerjobb hvor man får klinisk erfaring på et tidlig tidspunkt. Jeg vil også oppfordre alle arbeidsplasser til å tørre og satse på studentene. Det kan lønne seg. Takk til Nordlandsklinikken for at dere ga meg sjansen.

Dagens Medisin 12/13-2020, fra Kronikk og debattseksjonen

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Post ESMO

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!