Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

ØKT SMITTE: Det har den siste tiden vært økning av smitte i Belgia. Det betyr at landet kan bli «rødt» i slutten av uka dersom situasjonen ikke endrer seg, varsler FHI. 

Nå kan også Belgia bli «rødt»

Belgia kan komme til å bli markert som rødt i oversikten over land som krever karantene ved innreise til Norge, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI). Helsedirektoratet forhåndsvarsler nordmenn som befinner seg i landet via SMS. 

Publisert: 2020-07-28 — 13.03

Belgia har passert grensen som er satt til 20 tilfeller per 100.000 innbyggere siste 14 dager. Regjeringen ba Helsedirektoratet og FHI om nye vurderinger av smittesituasjonen mandag, skriver FHI i en pressemelding. 

– Nye innhentede tall viser at Belgia ligger på 27,5 nye tilfeller per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene, og trenden går oppover. Derfor varsler vi allerede nå at Belgia kan komme til å bli markert som rødt i oversikten over land som krever karantene ved innreise til Norge, sier FHI-overlege Siri Helene Hauge. 

Beslutningen om karantene ved innreise fra Belgia blir tatt av regjeringen mot slutten av uka. 

Sender SMS til nordmenn i Belgia
Helsedirektoratet sender nå SMS til nordmenn som oppholder seg i landet og informerer om at det kan bli aktuelt å gjeninnføre karantene. 

– Når vi nå velger å sende SMS er det for å gjøre norske borgere i Belgia oppmerksom på at situasjonen er i ferd med å endre seg, og at det er viktig at de følger med og vurderer sin egen situasjon, sier fagdirektør Karin Straume i Helsedirektoratet i en pressemelding. 

Gjeninnfører strenge tiltak
Den fjerde og siste fasen av gjenåpningen av Belgia er blitt utsatt – og landet har på nytt vært nødt til å gjeninnføre strenge koronatiltak etter en økning i antall smittede på 71 prosent siste uke, skriver The Bulletin. 

For eksempel kan man bare handle én og én og maksimalt i 30 minutter. Kravet om å samle kontaktinformasjon fra gjester, som ble innført i forrige uke for restauranter og kafeer, vil bli utvidet til å gjelde også frisører og skjønnhetssalonger. 

Provinsen Antwerpen, som ligger helt nord i Belgia, er spesielt hardt rammet og står for 55 prosent av alle nye smittetilfeller oppdaget i landet. Her har man nå innført portforbud mellom 23.30 til 06.00 i et forsøk på å begrense spredningen av koronaviruset. 

– Vær så snill å ikke kom til Antwerpen av hensyn til din egen helse og helsen til alle dem du er glad i, uttaler guvernør Cathy Berx til The Bulletin. 

Også Spania og Andorra er røde
Ved midnatt, natt til lørdag, i forrige uke gikk Spania fra grønt til rødt, spesielt på grunn av situasjonen i regionene Aragón og Katalonia.

Også Andorra gikk fra grønt til rødt, mens Ungarn gikk fra rødt til grønt.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

DM Arena Digital: Lungekreft & screening

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!