Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

KONTRAKT: Smittevernsutstyr skal i løpet av de neste to årene produserers på Stord. Illustrasjonsfoto: GettyImages

Skal produsere åndedrettsvern i Norge

Norsk leverandør starter opp produksjonslinje på Stord, og skal levere 2,5 millioner åndedrettsvern innen to år. 

Publisert: 2020-07-14 — 10.19

Denne kontrakten bidrar til nye arbeidsplasser på Stord, og samtidig sikrer den produksjon av viktig smittevernutstyr i Norge, skriver Helse Sør-Øst i en pressemelding. Det er selskapet Uniqon AS som har tatt på seg oppgaven.  

​- Det er svært gledelig at vi nå har på plass en avtale om produksjon av åndedrettsvern i Norge, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Koronapandemien har utfordret tilgangen på smittevernutstyr, og mer norsk produksjon gir økt trygghet for at nødvendig utstyr til helsepersonell er tilgjengelig, sier Høie.

Leverandøren er i gang med å planlegge produksjonsstart, og tar sikte på å komme i gang i løpet av høsten.

 – Med denne kontrakten får vi nye arbeidsplasser på Stord, og teamet som vi bygger opp har stor bredde og ulik kompetanse. Nå som kontrakten er signert, setter vi i gang med det viktige arbeidet, nemlig å få opp produksjonslinjen av åndedrettsvern på Stord, sier Kjell Risnes, administrerende direktør i Uniqon. 

 

Helse Sør-Øst med nasjonalt ansvar

Under koronapandemien har Helse Sør-Øst RHF hatt et nasjonalt koordineringsansvar for anskaffelse og distribusjon av smittevernutstyr til både sykehus og kommuner i hele landet. Det internasjonale markedet har vært utfordrende med stengte fabrikker og grenser, samt fly som ble satt på bakken. Samtidig har etterspørselen vært enorm.

- Med et så krevende internasjonalt marked som vi har erfart under denne pandemien, er avtaler om norsk produksjon viktig for å sørge for at helsevesenet har nok smittevernutstyr, både på kort og noe lengre sikt, sier administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Cathrine M. Lofthus.

Helse Sør-Øst RHF har allerede inngått kontrakter med norske produsenter som produserer visir, smittevernfrakker, hodebeskyttelse, munnbind og desinfiseringsvæske.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!