Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

HÅPER PÅ ØKTE FORSYNINGER: Legemiddelselskapet Gilead jobber nå på spreng for å sikre økte forsyninger av Covid-19-behandlingen remdesivir, etter at USA nylig kjøpte opp all produksjon av legemidlet tre måneder frem i tid. Illustrasjon: Gilead

Forventer bedre global forsyning av remdesivir fra oktober

– Dersom våre produksjonsteam klarer å produsere mer remdesivir enn det som er forventet over sommeren, vil vi ha ytterligere forsyninger til land utenfor USA, sier Gileads medisinske direktør for Norden.

Publisert: 2020-07-07 — 06.00
Denne artikkelen er over ett år gammel.

VIL SIKRE REMDESIVIR-TILGANG: Anette Hommelgaard, medisinsk direktør i Gilead Sciences Nordics. 

Foto: Gilead

– Gilead er et globalt selskap som har forpliktet seg til å sikre rettferdig tilgang til remdesivir for pasienter med behov. Vi har begrensede forsyninger av remdesivir over de neste tre månedene, og vi er påpasselige med å håndtere allokasjon mens produktforsyningen fortsetter å stige, skriver Anette Hommelgaard, medisinsk direktør i Gilead Sciences Nordics, i en e-post til Dagens Medisin.

Begrunner USA-avtale med hastebehov
Hommelgaard skriver videre at den nylige allokasjonen av remdesivir-forsyningen til USA ble bestemt etter diskusjoner med amerikanske myndigheter.

– Bakgrunnen er den signifikante økningen av Covid-19-smittetilfeller i USA og hastebehovet for å hjelpe til med behandlingen av pasienter som er rammet av den nylige økningen i utbrudd.

Samtidig påpeker den medisinske direktøren i Gilead Sciences Nordics at selskapet anerkjenner den globale påvirkningen koronapandemien har.

– Vi jobber nå så raskt vi kan for å sikre tilgang på remdesivir verden rundt. Vi forventer at våre globale forsyninger vil bli mindre innskrenket mot slutten av september, og at forsyningene, basert på den nåværende forventede infeksjonsraten, fra oktober og utover vil kunne møte de globale behovene, skriver Hommelgaard.

Vil måtte prioritere hardt
Flere land har for tiden begrensede forsyninger av den nylig godkjente Covid-19-behandlingen, som blant annet brukes i kliniske studier og compassionate use-programmer. Hommelgaard opplyser at de forventer at disse forsyningene vil være tilstrekkelig til å møte de nåværende behovene i noen land der pandemien allerede har nådd smittetoppen.

– Men det kan være at det ikke vil være tilstrekkelig for å møte alle de medisinske behovene i andre land. Den begrensede forsyningen som er tilgjengelig for andre land over de neste tre månedene vil bli prioritert i forhold til regulatoriske godkjenninger, sykdomsinsidens og sykdomsalvorlighet. Dette gjør vi for å sikre tilgang til pasienter som har størst akuttbehov for behandling.

Kan sikre økte forsyninger til andre land
Holmegaard opplyser at selskapet har blitt enige med amerikanske myndigheter om at ikke-allokerte deler av forsyningen ut september kan allokeres til annen bruk. Dette inkluderer også bruk utenfor USA.

– Som vi tidligere har kommunisert, har vi investert stort i å korte ned på produksjonstidene, ekspandere vår internasjonale forsyningskjede og øke produksjonen av dette legemidlet for å møte det globale behovet. Dersom våre produksjonsteam klarer å produsere mer remdesivir enn det som er forventet over sommeren, vil vi ha ytterligere forsyninger til land utenfor USA.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!