Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde

FÅR MOTBØR: Direktoratet for e-helses journalprosjekt Akson møter mye motbør, og flere kommuner vil ha mer tid før de vurderer å gi sin støtte til det videre arbeidet, deriblant Oslo kommune. Nå vurderer helseminister Bent Høie (H) å gi kommuner mer tid til å svare. Arkvifoto.

Åpner for å utsette svarfrist om journal-prosjekt

Helseminister Bent Høie (H) vil vurdere å gi utsatt frist for å signere intensjonserklæringen om journalprosjektet Akson.

Publisert: 2020-06-15 — 11.40

Dette skriver Kommunal Rapport (krever innlogg)

Fristen kommunene har fått for å signere en intensjonserklæring om det kommunale journalprosjektet Akson, var 1. juli.

LES OGSÅ
Ny Akson-rapport kommer samme dag som kommunene må svare

Dagens Medisins artikler om En innbygger, en journal og Akson er samlet her.

Akson er tenkt å skulle finansieres som et spleiselag mellom staten og kommunene, og staten vil derfor vite hvor mange kommuner som støtter det videre arbeidet med prosjektet, før de finansierer sin andel av det.

Minst halvparten av kommunene (i innbyggertall) utenfor Helse Midt, må signere, er kravet fra Helse -og omsorgsdepartementet, ifølge Direktoratet for e-helses forprosjektrapport

LES OGSÅ
Reagerer på å bli brukt i «salgsframstøt» fra KS: – Frekt og uetterrettelig

Flere kommuner har bedt om utsettelse av fristen, og sier de må få svar på flere spørsmål før de vurderer å signere.

Nå sier statssekretær i helse- og omsorgsdepartementet, Inger Klippen (H), at det kan bli aktuelt å utsette fristen, ifølge Kommunal Rapport:

–  Fristen 1. juli er satt ut fra den statlige beslutningsprosessen og de frister som følger av det. Derfor er vi fort over på en annen tidsplan hvis kommunene må ha mer tid. Kommunene bør derfor planlegge med å beslutte signering før 1.juli. Dersom enkelte kommuner mot formodning ikke rekker dette eller har behov for særskilte avklaringer må vi ta stilling til det enkeltvis, skriver Klippen i en epost til Kommunal Rapport.

Som Dagens Medisin har skrevet, er 1.juli også datoen for når den eksterne kvalitetssikringsrapporten, KS2, skal legges frem.

Ifølge KS sin oversikt er det mandag 31 kommuner som har signert intensjonserklæringen. Dette representerer 6,13 prosent av innbyggerne.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Sven Richard Haugvik 15.06.2020 19.18.20

  Lege

  Preliminær «konklusjon» fra HOD: «Derfor er vi fort over på en annen tidsplan hvis kommunene må ha mer tid». Det trengs en smule større transparens fra HOD på hva «en annen tidsplan» innebærer for de viktige kundene i dette salgsfremstøtet. De viktigste kundene er det syke folket på grasrota som bør peile ut retninga, de med skoa på beina vet dere, de som ytrer sine meninger utilslørt til sine fastleger utenfor sentralstyrte og politiserte spesialpasientforeninger som umulig kan tale EN stemme som selvutnevnte tillitsvalgte. Representantene for pasientens helsevesen finnes i over 200 forskjeligartede kommunale sjølstyrer, med tilsvarende mange sjølopplevelser og erfaringer med sine lokale helsevesen. De er nå gitt EN mening gjennom statens avgjørelse om at AKSON modul 7 er best for dem. Er vi, som står pasientenes personlige meninger aller nærmest i det meste som dreier seg om helsestellets virkeligheter, så sikre på det samme? En smule større og mer allm. transparens, sekretær Klippen

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Post ESMO

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!