Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

Illustrasjon: Getty Images

Flere nye legemidler inn på meldepliktslisten

Etter råd fra Sykehusinnkjøp har en stor andel h-reseptlegemidler nå blitt satt på listen over legemidler som grossistene må søkes godkjenning om før de kan parallelleksporteres. 

Publisert: 2020-04-06 — 13.49

Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket.

– Vi følger nå nøye med på situasjonen, og får råd fra forskjellige ekspertmiljøer om å føre opp legemidler på meldepliktlisten. Vi har nå fått råd fra Sykehusinnkjøp som gjør at vi har satt opp mange såkalte h-reseptlegemidler på denne listen. Det medførte en ganske stor økning på legemidler for svært sårbare pasienter, som brukes i behandlingen av et vidt spekter av sykdommer og tilstander, sier Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket, til Dagens Medisin. 

Totalt er det nå over 200 ulike preparater som er satt på medlepliktslisten, som pålegger grossistene meldeplikt før paralelleksport. Dette er eksport av legemidler som er pakket og godkjent for salg i det norske markedet, og som selges til andre land. 

Lister med oversikt over eksportforbud, meldepliktige legemidler og legemidler som skal rasjoneres i apotek kan finnes her. 

Legemiddelverket skal varsles på elektronisk skjema innen 3 virkedager før planlagt parallelleksport av bestemte legemidler ført opp på meldelisten. Etter innsendt melding vil Legemiddelverket foreta en vurdering innen 3 virkedager. Det vil bli sendt ut svar til melder på mail.

Legemiddelverket kan etter søknad velge å vedta eksportforbud for bestemte prparater på denne listen. Hvis forbud pålegges vil dette oppdateres på nettsiden innen 3  virkedager etter innsendt melding.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Post ESMO

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!