FLYTTER NEVRODAGENE: – Vi vil være med på å forsøke å bremse spredningen, sier Ann Hege Aamodt, leder i Norsk nevrologisk forening. Foto: Lasse Moe

Utsetter nasjonal nevrologikongress

Nevrodagene 2020, som skulle starte neste uke, er flyttet til juni på grunn av covid-19. – Vi er helsepersonell og vil gå foran med et godt eksempel.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.


Dette sier Ann-Hege Aamodt, leder i Norsk nevrologisk forening.

– Vi vil være med på å forsøke å bremse spredningen. Det er viktig at vi sikrer slik at vi har nok intensivplasser og respiratortilgang. Så er vi også helsepersonell og vil gå foran med et godt eksempel.

Flere sykehusavdelinger har allerede gitt de ansatte forbud mot å komme på nevrodagene, i tillegg til at det er flere hundre i OUS-ansatte i karantene.
– Det er kritisk viktig at sykehusdriften fungerer, sier Aamodt til Dagens Medisin.

Nevrodagene er den største nasjonale kongressen for nevrologer. Totalt er det rundt 400 som deltar.

– Det er mellom 120 og 170 deltakere hver dag i fem dager. Men nå sier både foredragsholdere og utstillere at de slutter opp om flyttingen og bekrefter at de er med.

Kongressen flyttes til uke 26, med start mandag 22 juni.

Nevrodagene har for øvrig 100-årsmakering i år.

Legeforeningens generalsekretær Geir Riise, sier følgende til Dagens Medisin om situasjonen:

–Vi følger situasjonen nøye og gjør løpende vurderinger av nødvendige tiltak, inkludert utsettelser og kanselleringer av arrangementer.

Global helse IT-konferanse avlyst
Flere norske deltakere, deriblant leger og annet helsepersonell, skulle også delta på den globale helse IT-konferanse HIMSS, som skulle startet mandag i Orlando, Florida, USA. Den er nå avlyst, kunngjorde HIMSS torsdag. 

Koronavirus i Norge

Per 6. mars har over 100 personer testet positivt på koronavirus i Norge.

Torsdag opplyste FHI forøvrig at sesongens influensautbrudd ser ut til å ha nådd toppen, viser tall fra Folkehelseinstituttets seneste ukerapport for influensa.

Sesongen har så langt vært relativt mild, men har rammet barn og unge hardere enn vanlig.

Hittil har drøyt 61 050 personer fått diagnosen influensa av fastlege og legevakt, mens i underkant 2300 personer har vært innlagt på sykehus med influensa. Selv om antall smittede ventes å synke fremover, vil det likevel være mye influensa i omløp i flere uker til, opplyser FHI.

Powered by Labrador CMS