AVVISTE SAK: Høyesteretts ankeutvalg har ikke henvist saken mellom hjernekirurg Per Kristian Eide og TV2. Foto: Arkivfoto

Hjernekirurg-anke avvist av Høyesterett

Høyesterett har avslått hjernekirurg Per Kristian Eides anke i erstatningssaken mot TV 2.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

TV 2 ble først dømt for ærekrenkelser mot kirurg Per Kristian Eide i tingretten, men i lagmannsretten ble tv-kanalen frifunnet, til tross for at TV 2 fikk kritikk, blant annet for visuelle virkemidler i saken. Saken ble anket, men har nå blitt avvist av Høyesteretts ankeutvalg, skriver Dagens Næringsliv

– Det at Høyesteretts ankeutvalg følger opp en så tydelig konklusjon fra lagmannsretten, er for oss nok en bekreftelse på at dette er en tydelig beslutning i domstolen. Vi ser på det som en anerkjennelse av at man fortsatt kan drive journalistikk på fagområder som er vanskelig tilgjengelige, sier administrerende direktør Olav Sandnes i TV 2 til DN.

Advokat Carl Bore, som har bistått kirurgen med anken til Høyesterett, sier til avisen at saken kommer til å bli klaget inn til Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. 

– Lagmannsrettsdommen, som idømte legen over 6 millioner i sakskostnader, strider mot menneskerettighetene» og Ankeutvalgets ankenekt får voldsomme personlige og økonomiske konsekvenser for vår klient og hans familie. Han kommer derfor til å gå videre med saken og møte Den norske stat i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Saken er ikke over.

Powered by Labrador CMS