BLIR VÆRENDE: Forsvaret fortsetter å ha et Bell-helikopter utstasjonert i Kirkenes for å bistå luftambulansetjenesten. Illustrasjonsfoto: Et Bell-helikopter deltar i en øvelse i Forsvaret. Foto: Forsvaret/Peder Torp Mathisen

Beholder Forsvarets helikopter i Kirkenes til april

Forsvarets Bell-helikopter forblir stasjonert i Kirkenes frem til 15. april for å sikre luftambulanseberedskapen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Helikopteret er en del av beredskapen som ble innført da flyoperatøren Babcock SAA overtok driften av luftambulansetilbudet sommeren 2019. Det er Helse Nord som har bedt om forlenget stasjonering.

– Regjeringen har vurdert anmodningen om fortsatt bruk av Forsvarets Bell-helikopter til luftambulanseberedskap i Finnmark, og funnet at hensynet til liv og helse veier så tungt at stasjoneringen forlenges inntil 15. april, sier Monica Mæland, settestatsråd for forsvarsministeren i saken, i en pressemelding.

Helseminister Bent Høie kommenterer i samme melding viktigheten av helikopteret for å sikre beredskapen.

– Sykdomsutbruddet i romjulen på Babcocks baser i Alta og Kirkenes viste med tydelighet hvor viktig dette helikopteret er, kommenterer helseministeren.

– Jeg har gitt oppdrag til helseregionene om å finne en løsning for snarest å utplassere et ambulansehelikopter på midlertidig basis i Kirkenes gjennom vinteren. Inntil det skjer vil Forsvarets helikopter være plassert i Finnmark. Helse Nord skal også vurdere behovet for et permanent ambulansehelikopter i Kirkenes.

Powered by Labrador CMS