Skjermdump av Helsebiblioteket.no Foto:

Helsebiblioteket med fornyede avtaler

Folkehelseinstituttet (FHI) skriver på sine nettsider at Helsebiblioteket har fornyet avtaler med tre oppslagsverk, slik at alle i Norge får gratis tilgang på oppslagsverkene.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Alle som sitter på norsk IP-adresse får gratis tilgang til oppslagsverkene BMJ Best Practice, UpToDate, og legemiddeloppslagsverket Micromedex.

«IP-adresse» er den unike digitale adressen for alle enheter, som er tilkoblet norsk internettlinje.

Oppslagsverkene har tidligere vært tilgjengelig for norske brukere, og FHI melder at de har fornyet kontraktene for tre nye år, etter en avsluttet anbudskonkurranse for kliniske oppslagsverk.

Helsebiblioteket.no driftes av FHI og finansieres over statsbudsjettet.

I 2018 sto Helsebibliotekets brukere for tre millioner oppslag i oppslagsverkene.

– Det er godt nytt for helsepersonell over hele landet at avtalene fornyes og gjelder i ytterligere tre år, sier Merete Kile Holtermann, avdelingsdirektør ved Folkehelseinstituttet.

FHI skriver også at Helsebiblioteket tilbyr blant annet internasjonale tidsskrifter som Annal of Internal Medicine, Britsh Medial Journal, New England Journal of Medicine, Journal of The American medical Association.

«Selv om tidsskrifter, oppslagsverk og databaser er rettet mot helsepersonell, er det fritt fram for alle med norsk IP-adresse å bruke de samme kunnskapskildene».

SITTER DU I UTLANDET? Bruk VPN-tilkobling til kontoret ditt i Norge, eller en VPN-klient hvor du kan velge norsk IP-adresse, for å bruke internett som «norsk»-bruker.

Powered by Labrador CMS