– For tidlig å friskmelde luftambulansetjenesten

Ifølge Luftambulansetjenesten har de kortsiktige tiltakene som er satt inn hatt god effekt.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Øyvind Juell, administrerende direktør i Luftambulansetjenesten HF. Arkvifoto.

– Vi har fått bedre beredskap etter at de kom på plass. Vi er glad for at beredskapen nå er i bedring også i Finnmark, sier administrerende direktør i Luftambulansetjenesten HF, Øyvind Juell i en pressemelding.

Men det er for tidlig å friskmelde luftambulansetjenesten, sier han:

 – Frem til vi ser at det leveres høy og jevn beredskap med tjenestens ni fly vil vi som oppdragsgiver følge Babcock og deres leveranse svært tett, sier Juell.

De nye ambulanseflyene ble satt i drift i Norge etter den omstridte anbudskonkurransen som Babcock SAA vant. Selskapet skal levere luftambulansetjenester i perioden 2019 til 2030.

Leverandørbyttet har vært omstridt, og oppstarten har fått massiv kritikk.

Oppsummert ser beredskapsdekningen slik ut for november:

I november måned leverte Babcock Scandinavian AirAmbulance AS 93,28 prosent ambulanseflyberedskap på landsbasis. Totalt, medregnet Forsvarets helikopter i Kirkenes, ble den leverte beredskapen for hele måneden 99, 30 prosent.

 I Troms og Finnmark ble det i november levert, 93,60 prosent beredskap med fly og 107,16 prosent beredskap medregnet Forsvarets helikopter. For siste halvdel av måneden er den leverte beredskapen for denne regionen nesten 125 prosent medregnet ekstra fly og helikopter, melder Luftambulansetjenesten HF.

Powered by Labrador CMS