GIR SEG: Herlof Nilssen, administrerende direktør i Helse Vest, går av når hans erstatter er på plass i 2020. Arkivfoto: Silje Katrine Robinson Foto:

Nå lyses stillingen hans ut

Dette er kravene til den nye Helse Vest-direktøren.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

I september kunne Dagens Medisin fortelle at Herlof Nilssen, administrerende direktør i Helse Vest, trekker seg tilbake etter 18 år i stillingen. Han har varslet at han går av så snart en erstatter er på plass.

Et eget tilsetningsutvalg, som består av fire styremedlemmer i Helse Vest, har brukt tiden siden september på å jobbe frem en «profil» med egenskaper og kvalifikasjoner som de ønsker seg i en ny direktør.

– Vi har jobbet med å spesifisere forventningene til kandidaten. Vi har tatt utgangspunkt i den rollen som administrerende direktør i et regionalt helseforetak har på Vestlandet, men også samspillet på landsbasis, sier styreleder Einar Strømsvåg og leder av tilsetningsutvalget.

Solid ledererfaring

Stillingsannonsen er nylig godkjent internt og publiseres i løpet av kort tid.

«Vi søkjer ein tydeleg og samlande leiar med gode kommunikasjonsevner, stor arbeidskapasitet og særs god samfunnsforståing. Aktuelle kandidatar har solid leiarerfaring på strategisk nivå i store komplekse kompetanseverksemder og erfaring frå leiing på område som dekkjar fag, økonomi og politikk. Det er vidare ein fordel med erfaring frå offentleg sektor og kjennskap til helsesektoren», heter det i annonsen.

Etter en anbudsrunde har styret hyret inn rekrutteringsselskapet Headvisor, som skal bistå i ansettelsesprosessen.

– Selskapet kommer blant annet til å intervjue øvrige styremedlemmer og andre sentrale personer i organisasjonen for å kvalitetssikre at profilen som tilsetningsutvalget har utarbeidet, er den riktige, sier Strømsvåg.

Trer til før sommeren
Målet er at den nye direktøren skal være på plass før sommeren 2020.

– Tar det et halvt år å få på plass en ny kandidat?

– Det er helt avhengig av hvilken arbeidssituasjon den aktuelle kandidaten står i. Herlof Nilssen er innstilt på å stå så lenge det er nødvendig, sier Strømsvåg.

– Er det noen kandidater som har meldt seg allerede?

– Det er ingen som har ringt meg, men annonsen har heller ikke vært ute, sier Strømsvåg.

Søknadsfristen er 14. februar 2020.

Powered by Labrador CMS