Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

VIL HA GJENNOMGANG: Organisasjoner for slagrammede ber Riksrevisjonen foreta en større, systematisk undersøkelse av norsk hjerneslag-rehabilitering og oppfølging av slagrammede.

VIL HA GJENNOMGANG: Organisasjoner for slagrammede ber Riksrevisjonen foreta en større, systematisk undersøkelse av norsk hjerneslag-rehabilitering og oppfølging av slagrammede. Foto: Illustrasjonsfoto/Colourbox

Vil ha undersøkelse av rehabilitering etter hjerneslag

Tre brukerforeninger ber Riksrevisjonen gå gjennom oppfølgingen av hjerneslag-rammede.

Annons:

I et brev til Riksrevisjonen fremmer brukerorganisasjonene Landsforeningen for slagrammede (LFS), Afasiforbundet i Norge og LHL Hjerneslag et ønske om en gjennomgang av rehabiliteringen av hjerneslag-rammede.

– Et hjerneslag skal ikke bare overleves, et liv skal også leves etter slaget. I mange tilfeller glemmer samfunnet hvor viktig dette er for de som får slag og deres pårørende. Når slagrammede ikke får de tilbud om rehabilitering og oppfølging de har krav på, svikter vi menneskene dette gjelder.

Det sier generalsekretær Tommy Skar i LHL Hjerneslag, leder Hogne Jensen i Afasiforbundet i Norge og leder Roger Amundsen i Landsforeningen for slagrammede i en fellesuttalelse.

– Store geografiske forskjeller

«En hovedutfordring på hjerneslagområdet er at det er store geografiske forskjeller i rehabiliterings- og oppfølgingstilbudet for slagrammede», skriver foreningene i brevet.

 «Til tross for ulike vedtak i Stortinget og planer fra regjeringen (blant annet Opptrappingsplan for habilitering og rehabilitering, Nasjonal hjernehelsestrategi og pakkeforløp hjerneslag), er ikke situasjonen for slagrammede nevneverdig endret de siste årene. Det er derfor behov for at Riksrevisjonen foretar en større, systematisk undersøkelse av forholdene, og legger fram et Dokument 3 om norsk hjerneslagrehabilitering og oppfølging av slagrammede.»

Riksrevisjonen bekrefter å ha mottatt henvendelsen fra organisasjonene.

– Vi takker for innspill og forslag, og tar det med oss i vår videre vurdering av saker det kan være aktuelt å undersøke nærmere, sier pressekontakt Stein Morch til Dagens Medisin.

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Helseministeren om IKT-kritikk

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!